Elif Çakır Karar Gazetesi

Yargıda yozlaşma

T24 yazarı Tolga Şardan’ın aktardığına göre Ankara’da gözaltına alınan ve tutuklanan organize suç çetesi lideri Ayhan Bora Kaplan’ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve yine eski...

27 Eylül 2023 | 731 okunma

T24 yazarı Tolga Şardan’ın aktardığına göre Ankara’da gözaltına alınan ve tutuklanan organize suç çetesi lideri Ayhan Bora Kaplan’ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve yine eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, yeni Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman ve daha başka bazı yargı mensuplarıyla bağının olduğuna dair iddialar Ankara’da ciddi rahatsızlık yaratmış. İnşallah öyledir, inşallah bu kez cidden rahatsız olmuşlardır.

İnşallah bu rahatsızlık söylemde kalmaz, zaman aşımına uğratılıp unutturulmaz, geçiştirilmez.

22 yıl önce “3 Y; yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar” ile mücadele edeceği vaadiyle yola çıkan AK Parti iktidarında artık neredeyse “yolsuzluk, rüşvet” iddiaları artık neredeyse ülkemizin normali haline geldi, tuz koka koka bir hal oldu.

Çok değil daha bir yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘yolsuzluğun olmadığı, yoksulluğun olmayacağı bir Türkiye’yi biz inşa ederiz” diye konuşmuştu. Ve böyle bir Türkiye’nin ‘hazırlığı içinde” olduklarını açıklamıştı.

Gelinen süreç, ortaya çıkan tablo vahim değil mi?

Özellikle yargı cenahının çok huzursuz olduğunu, yargı camiasının ikiye bölündüğünü yazan Şardan’ın aktardığı şu...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
1957'de başarılamadı “yumuşama iklimi” bu kez başarılsın… 15 Mayıs 2024 | 253 Okunma Siyasetin alanı daha ne kadar genişleyebilir? 14 Mayıs 2024 | 213 Okunma Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti? 07 Mayıs 2024 | 688 Okunma 1 Mayıs’ta çatışmak 02 Mayıs 2024 | 277 Okunma Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 4.008 Okunma