Elif Çakır Karar Gazetesi

Yabancı yatırımcı Türkiye’ye gelmek daha fazla kanıt istiyormuş!

Mehmet Şimşek “Türkiye’nin rasyonel zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır” diyerek Hazine ve...

15 Aralık 2023 | 0 okunma

Mehmet Şimşek “Türkiye’nin rasyonel zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır” diyerek Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini devralalı altı ay oldu.

Hakkını teslim etmek gerekiyor ki altı ayın bir günü bile boş geçirmedi, gecesini gündüze katarak çalıştı.

Ekonomide iktisat biliminin genel kabul kurallarını yeniden devreye soktu; güvenilir bir ekonomi programı oluşturdu, Merkez Bankası’nın yönetimine ekonomi çevrelerinin ve piyasaların güven duyacağı isimlerin gelmesini sağladı, Merkez Bankası faiz artışına başladı.

Türkiye’de yatırımlar yapmış ama alışılmışın dışındaki ekonomi politikaları nedeniyle ülkemizden gitmiş olan yatırımcıları yeniden Türkiye’ye yatırıma ikna etmek için ziyaretler gerçekleştiriyor.

2021 yılında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FAFT) tarafından “kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanı engellemede eksiklikleri olduğu” için Gri Liste’ye alınan ülkemizin gri listeden çıkması için adımlar atılıyor.

Piyasalarının güven duyduğu, itimat ettiği bir isim Bakan...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’dan mesleğe yeni başlayan yargıçlara hak, hukuk, adalet tavsiyesi.. 21 Mayıs 2024 | 112 Okunma 1957'de başarılamadı “yumuşama iklimi” bu kez başarılsın… 15 Mayıs 2024 | 255 Okunma Siyasetin alanı daha ne kadar genişleyebilir? 14 Mayıs 2024 | 213 Okunma Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti? 07 Mayıs 2024 | 689 Okunma 1 Mayıs’ta çatışmak 02 Mayıs 2024 | 277 Okunma