Elif Çakır Karar Gazetesi

Tuhaf bir durum

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (29.09.2022)''Tuhaf bir durum'' başlıklı yazısı.

29 Eylül 2022 | 888 okunma

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sırf daha iyi bir arabaya binmek, daha iyi bir telefon alabilmek, daha çok konsere gidebilmek için başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz” dedi.

Çok acayip, çok tuhaf, çok enteresan bir bakış açısı!

Sayın Cumhurbaşkanının acıyarak baktığı yeri, acıma eşiğini merak ettim.

Nereden bakıyor?

Ülke ekonomisine helikopterden baktığını biliyoruz, kendisi açıkladı. Ülkenin ekonomisinin iyi gidip gitmediğinin ölçüsü yollar, arabalar, otomobiller, kamyonlar.

Yollarda arabalar gidip geliyorsa, gidiş geliş yönü tıklım tıklımsa ekonomi iyi, capcanlı, maşallahı var, yollarda arabalar yoksa ekonomi kötü.

Sayın “acıyarak bakıyoruz” diyor, “bakıyorum” demiyor, dolayısıyla sadece kendisinden bahsetmiyor. Birlikte baktığı birileri var. Yani mevzu masaya gelmiş, masanın etrafındakilerle konuşulmuş.

Çünkü gençler bu ülkeden gidiyor. Hayat pahalılığı, işsizlik, güvencesizlik beyin göçünü daha da tetikledi.

Sayın Erdoğan ve yanındakiler (Sayın Erdoğan kendisinden biz olarak bahsediyor da olabilir elbette) “daha iyi koşullarda yaşamak için gidenlerin acınacak durumda” olduğunu görmüşler!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
1957'de başarılamadı “yumuşama iklimi” bu kez başarılsın… 15 Mayıs 2024 | 251 Okunma Siyasetin alanı daha ne kadar genişleyebilir? 14 Mayıs 2024 | 213 Okunma Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti? 07 Mayıs 2024 | 688 Okunma 1 Mayıs’ta çatışmak 02 Mayıs 2024 | 277 Okunma Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 4.008 Okunma