Elif Çakır Karar Gazetesi

Sayın Erdoğan soruyor: Evine ekmek götüremeyen var mı?

Bugün Türkiye’de çok ciddi bir yoksulluk var. İnsanlar işsiz. Gençler ülkelerinde kendilerine bir gelecek göremiyor. Türkiye genç işsizlikte dünyada beşinci sırada. Türk lirası hızla değer kaybediyor.

30 Ekim 2020 | 2.977 okunma

Bir yıl önce Beştepe’de düzenlenen 11. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan şöyle demişti: 

“Bir tarafta açlık ve yoksulluk varken, diğer tarafta lüks ve şatafat varsa burada bir sorun var demektir.” (7 Ağustos 2019) 

1478-1535 yılları arasında yaşamış olan devlet adamı, hukukçu, filozof Thomas More da  muhteşem eseri Ütopya da şöyle diyordu: 

“Büyük çoğunluk yoksulluk içinde kıvranırken, doymak bilmez bir avuç insana memleketin bütün zenginliklerini sömürten bir devlette asla mutluluk olamaz. Ama siz, büyük çoğunluk yoksulluk içinde kıvranırken doymak bilmek bir avuç insana memleketin bütün zenginliklerini sömürten bir devlet mutlu olabilir derseniz o başka.”  


More, “Ütopya” da krallar halkın yoksulluğunu istediği tespitinde bulunarak şöyle diyordu:  

“Halkın yoksulluğu kralın varlığını korur. Çünkü zenginlik ve özgürlük devlete başkaldırmaya, hor bakmaya götürür. Özgür ve zengin adam haksızlığa, zorbalığa kolay katlanamaz. İnsanlar kralları insanların yararı için başa getirdiler, kralların yararı için değil. Kendilerini rahat yaşatacak, saldırıdan, sövgüden koruyacak, güçlü bir dayanak istediler. Kralın en kutsal ödevi kendininkinden önce halkın mutluluğunu düşünmektir.” (sh.155) 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.171 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma