Elif Çakır Karar Gazetesi

Mehmet Şimşek’in işi gerçekten ama gerçekten çok zor…

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a röportaj veren Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da kira fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ediyor, makul fiyata ev bulamamaktan yakınıyor. Meğer ülkemizin Merkez Bankası...

19 Aralık 2023 | 0 okunma

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a röportaj veren Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da kira fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ediyor, makul fiyata ev bulamamaktan yakınıyor.

Meğer ülkemizin Merkez Bankası Başkanı da milyonlarca insanı etkileyen, mağdur eden fahiş kira sorunun mağdurlarından biriymiş!

Bütün içtenliği ile mağduriyetini anlatan Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan uzun yıllar Amerika’da yaşamış biri olarak şu mukayeseyi yapıyor:

“İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz.”

Kira fiyatlarının Merkez Bankası Başkanına bile “müthiş pahalı” gelmesi, bütçesine uygun ev bulmakta zorlandığı için annesinin evine yerleşmiş olması, gerçek anlamda geçim zorluğu yaşayan vatandaşlarımıza teselli kaynağı olmuş mudur? Kirasını ödemediği için annesinin babasının evine yerleşenlere kendilerini iyi hissettirmiş midir?

Hiç sanmıyorum, çünkü gerçekçi değil.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
1957'de başarılamadı “yumuşama iklimi” bu kez başarılsın… 15 Mayıs 2024 | 253 Okunma Siyasetin alanı daha ne kadar genişleyebilir? 14 Mayıs 2024 | 213 Okunma Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti? 07 Mayıs 2024 | 688 Okunma 1 Mayıs’ta çatışmak 02 Mayıs 2024 | 277 Okunma Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 4.008 Okunma