Elif Çakır Karar Gazetesi

İstinaf ve Yargıtay yerel mahkemenin kararını "muhtemelen" onaylayacakmış!

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (20.12.2022)''İstinaf ve Yargıtay yerel mahkemenin kararını "muhtemelen" onaylayacakmış!'' başlıklı yazısı.

20 Aralık 2022 | 798 okunma

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin baş mimarlarından olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum katıldığı bir televizyon programında Ekrem İmamoğlu’na verilen mahkûmiyet ve siyasi yasak kararının İstinaf Mahkemesi’nden de Yargıtay’dan da dönmeyeceğini söyledi.

Sözleri şöyle:

“Yargı süreci devam ediyor. Nihayetinde Yargıtay son sözü söyleyecektir. Yerel mahkemenin kararı yürürlükteki hukuka uygunluğu açısından bakıldığında muhtemelen onaylanır.” (17 Aralık 2022)

Mehmet Uçum’un bu açıklamasını nasıl değerlendirelim? Yerel mahkemenin kararından hemen sonra televizyona çıkıp açıklama yapan Uçum’un “Yerel mahkemenin kararı yürürlükteki hukuka uygunluğu açısından bakıldığında muhtemelen onaylanır” sözlerini işiten, duyan hakimler ne düşünür?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sıfatıyla çıkan, konuşan Mehmet Uçum’a kanaatini açıklayan nötr bir hukukçu olarak bakılması mümkün mü?
Değil elbette.

“Yerel mahkemenin verdiği henüz kesinleşmemiş bir karar var, daha bundan sonraki süreç var, davanın hem İstinaf hem de Yargıtay boyutu olacaktır” açıklaması yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.158 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma