Elif Çakır Karar Gazetesi

İktidar kapısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada TÜSİAD’a “iktidar kapısı” hatırlatmasında bulundu. Aslında uyarı, ikaz demek daha doğru. 4 bin beş...

16 Haziran 2022 | 2.598 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada TÜSİAD’a “iktidar kapısı” hatırlatmasında bulundu. Aslında uyarı, ikaz demek daha doğru. 4 bin beş yüze yakın şirketi temsil eden TÜSİAD, iktidarın masaya “iktidar kapısı” kartının koymasının ne anlama geldiğini biliyordur.

18 yıldır TÜSİAD üyesi olan, TÜSİAD’in yönetim kurullarında görev yapan yeni başkan Orhan Turan’a “daha çıraksın” diye seslenmesi aslında ne kadar kızdığının da somut bir göstergesi.

Sayın Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse iktidarın kapısını hiç çalmasınlar. Görüyorum ki (TÜSİAD) siz de aynı merkezden yönetiliyorsunuz. Merkez belli CHP’dir. CHP size ne diyorsa o ağızla konuşuyorsunuz… Öyleyse bu kapı yerli ve milli duruş sergileyenlere açıktır, yerli ve milli duruş sergilemeyene kapalıdır.”

Aslında bu TÜSİAD’a bir nevi “iktidar kapısı” kapanmadan önce yapılan bir “köprüden önceki son çıkış” uyarısı. Çünkü “bu gidişiyle devam ederse” uyarısında bulunuyor Sayın Erdoğan. Bir anlamda “bu gidişe devam etme” ikazı olarak yorumlanabilir.

Normal bir...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti? 07 Mayıs 2024 | 39 Okunma 1 Mayıs’ta çatışmak 02 Mayıs 2024 | 276 Okunma Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 4.003 Okunma Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.179 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.237 Okunma