Elif Çakır Karar Gazetesi

Dün asla ama asla diyordu...

Seçimleri ekonomi patlamadan önce yapabilmek için 10 Mart’ta Meclis’i feshedecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde devletin kesesinin ağzını da sonuna kadar açtı...

25 Ocak 2023 | 2.100 okunma

Seçimleri ekonomi patlamadan önce yapabilmek için 10 Mart’ta Meclis’i feshedecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde devletin kesesinin ağzını da sonuna kadar açtı, “müjdeler” dağıtıyor.

Erdoğan, 23 Ocak’ta bakanlarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek bir müjdeyi şöyle duyurdu:

“Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Bu teklifle vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Düzenleme ile borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz”

Erdoğan adeta “gel vatandaş gel, seçime gel” çağrısında bulunuyor. Açtığı musluktan suç içmeyecek, elindeki keseye burun kıvıracak, başını çevirecek, ‘beni ilgilendiren durum yok’ diyecek tek bir vatandaş yok.

Vergi borçlarının cezalarını kaldırıyor, borçları yeniden güncelliyor, vatandaşa...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.159 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma