Elif Çakır Karar Gazetesi

Bakalım HSK ne yapacak?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yargıdaki rüşvet çarkını, yozlaşmayı, suç örgütlerinin yargı ve siyaset ile ilişkilerini ‘dosya...

17 Ekim 2023 | 1.779 okunma

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yargıdaki rüşvet çarkını, yozlaşmayı, suç örgütlerinin yargı ve siyaset ile ilişkilerini ‘dosya dosya’ ortaya koyan 24 sayfalık bir bilgilendirme yazısı gönderdi.

Başsavcısı olduğu Anadolu Adliyesi özelinde somut dava dosyaları üzerinden hem iş takibi ve aracılık yapan, rüşvete tevessül eden, usulsüz tahliye kararları veren yargı mensuplarıyla ilgili HSK’yı, Adalet Bakanlığı’nı bilgilendiriyor hem de suç duyusunda bulunuyor.

İtiraf etmeliyim ki Başsavcı Uçar’ın anlattıkları beni şaşırtmadı; Anadolu Adliyesi nezdinde anlattığı olaylar ülkemizin bütün adliyelerinde yaşanan hadiseler.

Ülkemizde rüşvet alan savcıların, hakimlerin de bulunduğu bilinmeyen bir husus mu?

Polislerin, medyanın, yargıçların, iktidar siyasetçilerinin yer aldığı FETÖ borsası bilinmeyen bir şey mi?

Usulsüz tahliye kararları veren hakimler yok mu?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’dan mesleğe yeni başlayan yargıçlara hak, hukuk, adalet tavsiyesi.. 21 Mayıs 2024 | 221 Okunma 1957'de başarılamadı “yumuşama iklimi” bu kez başarılsın… 15 Mayıs 2024 | 255 Okunma Siyasetin alanı daha ne kadar genişleyebilir? 14 Mayıs 2024 | 213 Okunma Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti? 07 Mayıs 2024 | 689 Okunma 1 Mayıs’ta çatışmak 02 Mayıs 2024 | 277 Okunma