Elif Çakır Karar Gazetesi

AYM’den HSK’ya “gereğini yapın” mesajı...

Anayasa Mahkemesi ve HSK tarihinde bir ilk yaşandı: Anayasa Mahkemesi verdiği kararın bir örneğini Hakimler ve Savcılar Kurulu’na da gönderdi. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez “ihlal kararı” veren Anayasa...

29 Aralık 2023 | 0 okunma

Anayasa Mahkemesi ve HSK tarihinde bir ilk yaşandı: Anayasa Mahkemesi verdiği kararın bir örneğini Hakimler ve Savcılar Kurulu’na da gönderdi.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez “ihlal kararı” veren Anayasa Mahkemesi, ikinci kez verdiği “tahliye” kararının gerekçesini açıkladı. Karar Resmî Gazetede yayımlandı.

AYM’nin gerekçeli kararındaki dikkat çekici husus, Can Atalay kararının bir örneğinin “bilgi için ve ilgileri nedeniyle” ibaresiyle Hakimler ve Savcılar Kurulu’na da gönderilmesidir.

Bu normal bir prosedür değil. Çünkü AYM verdiği kararların örneğini geleneksel olarak ilgili mahkemeye ve Adalet Bakanlığı’na gönderiyordu.

Bireysel Başvurularda başvurucu bir milletvekili olduğunda karar örneği “ilgileri ve bilgileri nedeniyle” ilgili mahkemeye, Adalet Bakanlığına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderiliyor.

Peki Anayasa Mahkemesi’nin bu defa karar örneğini Hakimler ve Savcılar Kuruluna göndermesi ne anlama geliyor?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
1957'de başarılamadı “yumuşama iklimi” bu kez başarılsın… 15 Mayıs 2024 | 252 Okunma Siyasetin alanı daha ne kadar genişleyebilir? 14 Mayıs 2024 | 213 Okunma Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti? 07 Mayıs 2024 | 688 Okunma 1 Mayıs’ta çatışmak 02 Mayıs 2024 | 277 Okunma Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 4.008 Okunma