Doğu Perinçek Aydınlık Gazetesi

ABD emperyalizmi kendisine ambargo uyguluyor

ABD Başkanı Joe Biden’ın 23 Aralık 2021 günü imzaladığı ‘’Uygurların Zorla Çalıştırılmasını Önleme Yasası, öncelikle ABD emperyalizminin çıkmazını...

30 Aralık 2021 | 157 okunma

ABD Başkanı Joe Biden’ın 23 Aralık 2021 günü imzaladığı ‘’Uygurların Zorla Çalıştırılmasını Önleme Yasası, öncelikle ABD emperyalizminin çıkmazını yansıtıyor. 

Bu yasa, açık konuşalım, Çin’in Sinciang Uygur Özerk Bölgesi’ne ambargo yasasıdır. Sinciang’da üretilen mallar zorla çalıştırma yoluyla üretilmiş kabul ediliyor ve ABD’nin herhangi bir limanına girmesine izin verilmiyor.

Öncelikle belirtmek gerekir, yasa gerçeklere dayanmıyor. Sinciang’da üretim zorla çalıştırma yoluyla yapılmıyor. 1949 Çin Devrimi’nden bu yana Sinciang tarihine bakarsak, devrim Sinciang halkını feodal baskıdan, ağalara ve dinsel otoritelere bağımlılıktan ve zorla çalıştırmadan kurtardı. 

1977’den bu yana Sinciang özerk bölgesini beş kez ziyaret ettim ve uzun incelemelerde bulundum. Sinciang halkı, ÇKP önderliğinde Ortaçağ zincirlerini kırdı ve dünyada eşi az görülür bir kalkınmayla refah toplumu inşa ediyor. Sinciang, Çin bütçesinden ayrılan ek kaynaklarla zenginleşiyor. Herkes çalışarak hayatını kazanıyor ve insanca yaşama koşullarına kavuşuyor.

Sinciang da, çalışma refah kaynağıdır, çalışmaksızın sömürerek zenginleşme yollara kapalıdır ve çalışma koşulları insancadır ve giderek daha da iyileştirilmektedir.

ABD emperyalizmi, iniştedir ve çıkmaza girmiştir. Dolar saltanatı çöküyor. ABD’nin silahlı güçleri artık dünyanın her köşesine dayatmalarda bulunma kudretini yitirmiştir. Bu koşullarda ABD’nin dünyanın tek efendisi olma iddiası yerle bir oluyor. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin tasarruf yeteneği 27 Nisan 2024 | 109 Okunma Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.639 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 1.000 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 65 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 243 Okunma