Doğan Hızlan Hürriyet Gazetesi

Özgünaydın’ın Kemaliye’si

FOTOĞRAFÇI ve yazar Lütfi Özgünaydın’ın ‘Bir Zamanlar-Kemaliye (Eğin ) Son 50 Yıl’ fotoğraf-deneme kitabını okudum/seyrettim. Yerel tarihler yazılmadan genel tarihin yazılamayacağını...

12 Haziran 2018 | 96 okunma

FOTOĞRAFÇI ve yazar Lütfi Özgünaydın’ın ‘Bir Zamanlar-Kemaliye (Eğin ) Son 50 Yıl’ fotoğraf-deneme kitabını okudum/seyrettim.

Yerel tarihler yazılmadan genel tarihin yazılamayacağını hepimiz biliriz. Kitapta Kemaliye’nin tarihi, gelişimi, değişimi, önemli kişileri, bürokratları, siyasetçileri, belediye başkanları, buraya hizmet verenlerin yaşamları ve yaptıkları da anlatılıyor.

Özgünaydın’ın kitabının bir resimli tarih özelliği taşıdığını söyleyebilirim.

Bir yer nasılmış, şimdi nasıl olmuş. Hiç kuşkusuz biz sadece Kemaliye’nin 50 yılını yazı ve fotoğraflardan öğrenmiyoruz, bir beldenin tarihinde Türkiye’nin bir kesitini de görmüş oluyoruz.

Bu kitap yazısından bir bölüm:

“Dağarcığımda ne kalmışsa onu yazdım. Değerli insanlar da yardımcı oldular. En önemlisi Eğin’in bir kültür olduğunu, önemli bir kent olduğunu vurgulamaya çalıştım. Kırk sekiz yıldır yazıyorum.

Bu güç coğrafya, insanı okumaya yönlendirmiş. Daha çok okullu olmuş insanlar. Okumanın, öğrenmenin erdemini keşfetmişler ve bu yönde yol almışlar. Önemli okulları bitirmişler, önemli mevkilere ulaşmışlar. İşte o değerlerden cümleler ve görseller var bu kitapta.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Harp sever misiniz 05 Mayıs 2024 | 19 Okunma Cumhuriyet’in Kültür Politikası ve Sanat 03 Mayıs 2024 | 76 Okunma Yemek ve Kültür 30 Nisan 2024 | 110 Okunma Kitabın başkenti Eskişehir 28 Nisan 2024 | 44 Okunma Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 36 Okunma