Doğan Hızlan Hürriyet Gazetesi

Fotoğrafı ustalardan öğrenmek

Fotoğrafa ilgi duyuyorsanız işe bu konuda özet bilgiler veren kitaplarla başlamalısınız. Ian Haydn Smith’in ‘Fotoğrafın Kısa Öyküsü’, bu anlayışla yazılmış iyi örneklerden...

22 Eylül 2018 | 235 okunma

Fotoğrafa ilgi duyuyorsanız işe bu konuda özet bilgiler veren kitaplarla başlamalısınız. Ian Haydn Smith’in ‘Fotoğrafın Kısa Öyküsü’, bu anlayışla yazılmış iyi örneklerden biri.

Bir alana gerek amatör gerek profesyonel olarak ilgi duymaya başladığınızda ilk yapacağınız, bu alanın ustalarının kitaplarını okumak, yaptıklarını incelemek, onların izinden gitmektir. Fotoğraf mı çekiyorsunuz ya da meslek olarak fotoğrafçılığı mı seçtiniz? İşe bu konuda özet bilgiler veren kitaplarla başlamalısınız.

Ian Haydn Smith’in ‘Fotoğrafın Kısa Öyküsü’, bu anlayışla yazılmış iyi kitaplardan biri.

İlk sayfasında şu yazıyor: ‘Önemli Janrlara, Eserlere, Temalara ve Tekniklere Yönelik Cep Kılavuzu’.

Lise yıllarımda ben de fotoğrafa ilgi duymuş, Agfa marka, körüklü, 6x9 film çeken bir makine almıştım. O makineyle ‘1950 kuşağı’nın yani kuşaktaşlarımın fotoğraflarını çektim.

Şimdi bu merak ateşi sönse de bir Panasonic Lumix ile küçük bir Nikon makinem var.

Bir zamanlar ben çekerdim, yıllar geçtikçe başkaları sizi çekiyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kitabın başkenti Eskişehir 28 Nisan 2024 | 22 Okunma Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 34 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 43 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 55 Okunma