Deniz Zeyrek Sözcü Gazetesi

Bulu’yu intihal dosyası yemiş

Erdoğan, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde siyasetin gündemini belirleyecek mesajlar verebilir

17 Temmuz 2021 | 3.735 okunma

Melih Bulu’nun Boğaziçi serüveni 194 gün sürdü. Altı ayda eylemlerin biteceğini söylemişti, kendisi altı ayda bitti.

Peki “pek havalı” bir şekilde geldiği Boğaziçi’nden neden “benim niye haberim yok” diyecek kadar “komik duruma düşerek” gitti?

Ankara’da dün bu soruya yanıt aradım.

Çok ilginç detaylara ulaştım.

Birincisi şunu öğrendim: Bulu YÖK’ten hiçbir zaman destek bulamamış. YÖK, Boğaziçi için yapılan dokuz adaylık başvurusunu sadece evrak kontrolü yaparak Cumhurbaşkanlığı’na iletmek zorundaymış. YÖK’ün adaylar arasında eleme yetkisi olsa, Cumhurbaşkanlığı’na gidecek isimler arasında Bulu olmayacakmış.

Bu arada dokuz aday arasından sadece üçü Boğaziçi kökenliymiş.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a doğrudan telefonla ulaşabilecek kadar yakın ama yükseköğretim camiasıyla alakasız bir isim Bulu'ya bizzat referans olunca Erdoğan, tereddütsüz Bulu'yu atamış.

Ancak Bulu, Boğaziçi Rektörü ilan edildikten sonra gerçek tablo ortaya çıkmaya başlamış.

Öğrencilerin, akademisyenlerin sert itirazları yetmiyormuş gibi, AK Parti ve YÖK camiasından da tepki ve ihbarlar yağmaya başlamış.

Konuştuğum bir kaynağım, Bulu'yu koltuktan eden üç unsuru....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.525 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 743 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 775 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.668 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.434 Okunma