Deniz Zeyrek Nefes Gazetesi

Barzani’nin sözleri Bahçeli’nin çıkışı

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM’deki grup konuşması sürerken ben Kuzey Irak’taki Duhok kentinde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi dinliyordum. Ortadoğu Barış ve Güvenlik Forumunda...

19 Kasım 2025 | 3.747 okunma

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM’deki grup konuşması sürerken ben Kuzey Irak’taki Duhok kentinde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi dinliyordum.

Ortadoğu Barış ve Güvenlik Forumunda açılış konuşması yapan Barzani, Irak’ta gerçekleşen son Meclis seçimiyle ilgili görüşlerinin ağırlıkta olduğu konuşmasında bu konular dışında üç önemli mesaj verdi:

1) “Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Ortadoğu’da çok önemli sorunlar var ve bölgede çok önemli değişiklikler olacak. (1916 yılında imzalanan ve Ortadoğu haritasını belirleyen) Sykes-Picot Anlaşması bölgeye büyük sorunlar getirdi. O sorunları çözmeliyiz.”

2) Türkiye’de süren çözüm sürecinden dolayı çok mutluyum. Hep destekledim, desteklemeye devam edeceğim. Suriye’de de herkesin kabul ettiği barışçıl bir anlaşmaya varılmalıdır.

3) Bölgede en büyük mesele hala terör. DAEŞ’i unutmayalım. İlk fırsatta ortaya çıkabilirler. Biz hazırlıklıyız ama dışarıdaki dostlarımızdan da destek bekliyoruz.

***

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Geçmişle gelecek arasında... 05 Aralık 2025 | 315 Okunma CHP üzerinden Atatürk’e vurmak! 04 Aralık 2025 | 947 Okunma Kantarın topuzu! 03 Aralık 2025 | 1.033 Okunma Özel iddialı konuştu: Siyaset tarihinin en kalabalık kampanyasını yapacağız 02 Aralık 2025 | 622 Okunma Yeni CHP’nin yanıt bulması gereken soru! 01 Aralık 2025 | 920 Okunma