Deniz Sipahi Hürriyet Gazetesi

Yüzü sirke satan adamın balı yenmez

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi bu hafta 'Yüzü sirke satan adamın balı yenmez' başlıklı yazısını kaleme aldı.

11 Ekim 2023 | 286 okunma

SELİM Köşger İzmir’in ardından Adana Valisi olarak atandı. 7’ncisi düzenlenen Adana Lezzet Festivali’nin açılış konuşmasına harika bir sözle başladı; “Yüzü sirke satan adamın balını yeme.”

Mevlana’nın o güzel sözlerinden sadece biri...
Vali Köşger devam etti; “Adana’nın en güzel özelliği bütün bu işleri yapan, bu harika işleri çıkaran, bu lezzetleri yapan insanların bunu güler yüzle sunmalarıdır. Her gittiğimiz yerde insanlar işlerini en güzel şekilde yaptıklarını ifade ederek o konuda da iddialarını sürdürerek, tevazu içinde mütevazı bir biçimde işlerini yapıyorlar. İşte Adana’nın farkı budur...”
Türkiye’nin her yerine gittim, Adana’ya da çeşitli vesilelerle birçok kez gittim.
Festivalleri bir kentin süsü gibi görüyorum.
Adana bu konuda çok mesafe aldı.
Bu yıl daha da organize olmuşlar; festival alanı büyümüş, etkinliklerin sayısı ve etkisi artmış.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da; Adana’yı farklı yapan detaylardan bahsetti.
Ve ekledi; “Adana’nın eşsiz güzelliklerini tanıtma fırsatı yakaladığımız için heyecanlanıyoruz. Adana çok özel bir kent. Olağanüstü zenginlikleri bir arada barındıran dünyadaki ender kentlerden biri. Binlerce yılın ve çok sayıda medeniyetin biriktirdiği yemek kültürü ve lezzeti de Adana’yı eşsiz yapan özelliklerdendir. İklimimiz güneşli, insanımız sıcak Adana’ya bir kez gelen zaten Adana’dan vazgeçemeyecektir.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Havacılıkta bu model tuttu farklı alanlara ilham olur 18 Mayıs 2024 | 44 Okunma Büyük şehirlerin bir numaralı sorunu trafiktir 15 Mayıs 2024 | 126 Okunma 8’de evden çıkıp 10’da işe ulaşamamak 14 Mayıs 2024 | 900 Okunma Turizm Türkiye’nin genlerinde var 12 Mayıs 2024 | 62 Okunma Doğru zamanda ve yerinde yapılmış bir açıklama 10 Mayıs 2024 | 67 Okunma