Deniz Sipahi Hürriyet Gazetesi

İdeali peşinden koşan insanları seviyorum

EN sondan başlayayım. Mimar Erhan İçözen gibi insanlar olmasa bazı değerlerimizi çoktan kaybederiz, koruyamayız, gelecek nesillere bırakamayız.

25 Ekim 2020 | 92 okunma

EN sondan başlayayım.

Mimar Erhan İçözen gibi insanlar olmasa bazı değerlerimizi çoktan kaybederiz, koruyamayız, gelecek nesillere bırakamayız. İyi ki varlar ve iyi ki ben de bu değerli insanları tanımış oldum.
Söke’nin Doğanbey Köyü’ne gitmediyseniz, mutlaka gidin.
Bir tavsiyedir.
Gidin ve idealist bazı insanların neler yaptıklarını görün...
Bu isimlerin başında Erhan İşözen geliyor.
Ve sözü kendisine, Türkiye’nin en önemli projelerine imza atmış İşözen’e bırakıyorum.
***
“Ömrümüz yaşanabilir kentlerin korunması için mücadeleyle, kültür ve sanat üretimiyle geçti. 
Bu köye geldikten sonra araştırmalar yaptık. Eğitimimiz dolayısıyla öğrendiğimiz ama yerin kendisinde yaşarken daha iyi anladığımız tarihsel katmanlar bizi meseleyi daha derin düşünmeye itti.
Mimarlık akademimiz AURA, ilk yaz okulu öğrencileri, köyde, ülkemizin önde gelen arkeoloji, tarih, felsefe, mimar hocalarıyla ilk planlı kent olan Miletos ve Priene’den başlayarak köyün sosyolojik olarak da incelendiği bir ay süreyle çok özel bir eğitim aldılar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyaset imkanlar sanatıdır 02 Mayıs 2024 | 61 Okunma Alaçatı’nın öze dönmesine gerçekten ihtiyaç var 30 Nisan 2024 | 141 Okunma Planlama anlamında anayasa yapacağız 27 Nisan 2024 | 46 Okunma Özlem Çerçioğlu’ndan yeni başkanlara öneriler 26 Nisan 2024 | 278 Okunma Ben bu mesajlardan memnunum 23 Nisan 2024 | 88 Okunma