Deniz Sipahi Hürriyet Gazetesi

Endişe sürüyor anketlere yansıyor

İSTANBUL Ekonomi Araştırma’nın son Türkiye raporunda koronavirüs endişe seviyesi ölçülmüş. Ekim ayı sonuçlarına göre katılımcıların yaklaşık yüzde 74’ü koronavirüs konusunda çok endişeli, endişeli olduğunu söylemiş.

10 Ekim 2020 | 243 okunma

İSTANBUL Ekonomi Araştırma’nın son Türkiye raporunda koronavirüs endişe seviyesi ölçülmüş.

Ekim ayı sonuçlarına göre katılımcıların yaklaşık yüzde 74’ü koronavirüs konusunda çok endişeli, endişeli olduğunu söylemiş.

Yaklaşık yüzde 15’i hiç endişeli değilim, endişeli değilim yanıtını vermiş.
Yüzde 11’i ise ne endişeli, ne endişesiz olduğunu ifade etmiş.

Ağustos ve eylül ayı sonuçlarıyla karşılaştırıldığında endişeli olanlarda 5 puanlık düşüş gözüküyor. Ancak mart ayından beri verilen yanıtlarla karşılaştırıldığında endişe seviyesinin hala yüksek olduğunu anlaşılıyor.

Koronavirüs endişe seviyesine ek olarak bu ay ilk kez katılımcılara “Yakın çevrenizde koronavirüse yakalanan birisi var mı?” diye sorulmuş. Sonuçlara göre toplumun yaklaşık yüzde 60’ının yakın çevresinde virüse yakalanmış birisi var.

Endişe seviyesindeki artışın bu sonuçlarla bağlantılı olduğu söylenebilir. 

Halka galiba daralıyor.

Bu endişeye rağmen tedbirlerin tam olarak uygulandığını da söyleyemem.

Devletlerin bundan sonra yapacakları şeyler elbette var.

Ama biz, kendimizin polisi olacağız.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Havacılıkta bu model tuttu farklı alanlara ilham olur 18 Mayıs 2024 | 34 Okunma Büyük şehirlerin bir numaralı sorunu trafiktir 15 Mayıs 2024 | 126 Okunma 8’de evden çıkıp 10’da işe ulaşamamak 14 Mayıs 2024 | 898 Okunma Turizm Türkiye’nin genlerinde var 12 Mayıs 2024 | 62 Okunma Doğru zamanda ve yerinde yapılmış bir açıklama 10 Mayıs 2024 | 66 Okunma