Deniz Sipahi Hürriyet Gazetesi

Bu konseri yerinde Bergama’da yapalım

BEN bir klasik müzik tutkunuyum. Yazarken, okurken, dinlenirken, bir şeylerle uğraşırken fonda hep bir müzik vardır. Ve çoğu zaman da klasiktir.

19 Aralık 2020 | 135 okunma

BEN bir klasik müzik tutkunuyum. Yazarken, okurken, dinlenirken, bir şeylerle uğraşırken fonda hep bir müzik vardır. Ve çoğu zaman da klasiktir.

Müziğin ruhuma iyi geldiğini düşünüyorum.
Ve çok seviyorum.
Bu yıl pandemi olmasaydı hiç kuşkusuz bu yıl Beethoven adını daha çok duyacaktık. Çünkü 2020 yılı Beethoven’ın 250’inci doğum yılına denk geliyor.
Dünyada da bu yıl Beethoven yılı olarak kutlanacaktı. 
Şu pandemi olmasa ne güzel konserler izleyecektik.
Ama şöyle bir şey oldu.
Beethoven’ın ünlü eseri Ay Işığı Sonatı, İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçıları Kaya Demircan ve Cengiz Sayın tarafından aranje edildi. Üzerine İlkyaz Mumcu İngilizce sözler yazdı. Dünyanın çeşitli yerlerinde temsillerde yer almış sanatçılarımız Burcu Sayın ve Cengiz Sayın tarafından seslendirilerek hayat buldu. Bergama Asklepion ve AASSM’de gerçekleştirilen çekimlerle bu güzel eser filme alınd

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sürdürülebilirlik departmanı olarak kendimizi görüyoruz 03 Mayıs 2024 | 8 Okunma Siyaset imkanlar sanatıdır 02 Mayıs 2024 | 78 Okunma Alaçatı’nın öze dönmesine gerçekten ihtiyaç var 30 Nisan 2024 | 141 Okunma Planlama anlamında anayasa yapacağız 27 Nisan 2024 | 47 Okunma Özlem Çerçioğlu’ndan yeni başkanlara öneriler 26 Nisan 2024 | 278 Okunma