Cem Küçük Türkiye Gazetesi

Sadece aşısızları suçlamayalım

Covid-19 dünyaya yıkıcı zarar verdi. Sağlık alanında olduğu kadar psikolojik ve ekonomik anlamda da ciddi olumsuz etkileri oldu. Sonra aşı çıktı. Aşılama Covid'i biraz azalttı ama pandemi bitmedi. Tabii...

22 Kasım 2021 | 645 okunma

Covid-19 dünyaya yıkıcı zarar verdi. Sağlık alanında olduğu kadar psikolojik ve ekonomik anlamda da ciddi olumsuz etkileri oldu.

Sonra aşı çıktı. Aşılama Covid'i biraz azalttı ama pandemi bitmedi. Tabii bazıları aşı olmadı. Herkesin kendisine göre sebebi var. Aşı olmayanları da düşman ya da hain olarak lanse etmemek lazım.

Bunları neden söyledim? İzah edeyim. Bizde 1988-89 arası yayınlanan Zorlu İkili diye bir dizi vardı. Dempsey ve Makepeace isimli iki polis karakter vardı. Makepeace’i canlandıran Glynis Barber dün twitterdan bir paylaşımda bulundu. Aşılıların da hâlâ pandeminin bir parçası olduğunu ve vaka artışında etkisi bulunduğunu The Lancet dergisine dayandırarak yazdı.

Ara not: Glynis Barber dizide Dempsey’i canlandıran Micheal Brandon’la evlendi...

Ben de hemen The Lancet’daki makaleyi okudum. Dünyanın en eski ve saygın yayınlarından olan Lancet hacimli...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayhan Bora Kaplan haberleri muhalif ve FETÖ’cü gazetecilere servis edildi 17 Mayıs 2024 | 8.842 Okunma Ankara Emniyeti’ndeki skandallar Süleyman Soylu döneminde olsaydı... 15 Mayıs 2024 | 8.484 Okunma Ya Çatalca Jandarmada FETÖ var ya da birileri tezgâh peşinde 13 Mayıs 2024 | 89 Okunma Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.249 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 34 Okunma