Cem Küçük Türkiye Gazetesi

Monarşi karşıtlarının gözaltına alınması ve seçimler...

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ün bugünkü (21.09.2022)''Monarşi karşıtlarının gözaltına alınması ve seçimler...'' başlıklı yazısı.

21 Eylül 2022 | 872 okunma

20. yüzyılın başında imparatorluklar yıkıldı ve yerine ulus devletler geçti. İngiltere gibi bazı ülkeler monarşiyle, yani Krallıkla devam etti. Bizim gibi ülkelerde Padişahlık dönemi bitti. 
İngiltere, Krallığı devam ettirdi ama serbest seçimler yapıldı. Kral ya da Kraliçe sadece sembolik olarak devam etti. Ülkenin idaresi seçilmişlerde oldu. 
Cumhuriyetin ilan edilmesi önemliydi ama serbest ve hür seçimler yoksa bunun bir anlamı yoktu. Krallık ya da cumhuriyet olmasından ziyade halkın iradesinin sandığa yansıması önemli. Yoksa Irak da cumhuriyet, Çin de. Ama serbest ve adil seçimler yok. İngiltere Krallık ama seçim var...
Her ne kadar İngiltere’de Krallık sembolik olsa da oluşturduğu ambiyans önemli. Dünya liderleri cenazesine geldi. İngiltere’de başka türlü tartışmalar çıktı. 
Edinburg’da monarşi karşıtları sokaktaydı ve Prens Charles’ın tahta çıkmasını eleştirdiler. "Monarşi kalksın" dediler. Böyle diyenler gözaltına alındı. Başka tartışmalar çıktı. “Benim Kralım değil” pankartı açanlar polis tarafından uzaklaştırıldı ya da gözaltına alındı. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.646 Okunma