Cem Küçük Türkiye Gazetesi

Küçük esnaf ölsün mü?

Eğer AB onaylarsa aşılamanın daha çabuk bitmesi konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

05 Mayıs 2021 | 1.782 okunma

Dünden beri marketler genelgesi konuşuluyor. 81 il valiliğine gönderilen İçişleri Bakanlığı genelgesi her zaman olduğu gibi muhalefet tarafından gene başka yollara saptırıldı. Ben marketlerle ilgili genelgeyi küçük esnafı korumak için atılmış bir adım olarak görüyorum... Mahalle aralarında küçük bakkallar da var. İnsanlar genelde büyük market zincirlerine gidip alışverişlerini buralardan yapıyorlar.  
Bazı büyük marketlerin içerisinde pizza satanlar bile var. Küçük bakkallar kendilerini ayakta tutacak basit ihtiyaçları satıyorlar. 
Genelgeye göre, marketlerde "zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin" satışına izin verilmeyeceği aktarılıyor.
7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dâhil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek. 
Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dâhil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim.....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail, psikolojik üstünlüğü de eline aldı! 20 Eylül 2024 | 1.928 Okunma Sapkınlığın eğitimle ilgisi yoktur! 18 Eylül 2024 | 991 Okunma Sezgin Baran Korkmaz’ın İlhan Cihaner hakkındaki 'FETÖ Borsası' iddiası  16 Eylül 2024 | 2.419 Okunma Askerî Casusluk Davası’nda mağdurlara kim yardımcı oldu? 13 Eylül 2024 | 901 Okunma Tuhaf fiyat artışları, Narin kızımız ve ahlak sorunu... 11 Eylül 2024 | 3.263 Okunma