Cem Küçük Türkiye Gazetesi

Deprem notları - Bundan sonraki deprem Kuşadası-Midilli hattında mı olacak?

Artık şunu anlamalıyız ki, depremin şakası yok. “Yeni mi anladınız?” diyeceksiniz. Yeni anlamadık ama son zamanlarda meydana gelen depremler bazı şeylerin çok ciddiye alınması gerektiğini gösteriyor. 

27 Ocak 2020 | 3.685 okunma
İstanbul’daki 5,8’lik deprem, Manisa, Ankara ve Elâzığ’daki depremler fayların kırıldığını ortaya çıkardı. Uzmanlar başta Naci Görür ve Şener Üşümezsoy Elâzığ-Malatya hattının kırılacağını ve deprem olacağını söylediler. Tahmin ettiler.
Deprem uzmanlarının söylediklerine kulak kabartmak lazım. Son iki gündür hepsini dinliyorum. Dedikleri basit. Nerede kırılma yoksa orası tehlikeli demektir! Yani oralarda bundan sonra deprem olabilir. Peki nerelerde kırılma olmadı? Ege’de Kuşadası ve Midilli hattında uzun zamandır kırılma olmamış. O zaman buralarda deprem olma ihtimali yüksek. 
Bunu ben demiyorum, uzmanlar diyor. Deprem marjinal ifadelerle, komplo teorileriyle ya da hurafelerle izah edilecek bir durum değil. Bilimsel verilerle, gerçeklerle anlaşılır bir olaydır. Nerede sıkıntı varsa oralarda hemen tedbir alınmalı. Ege’de uzun zamandır kırılma olmamışsa orada deprem riski var demektir. “Böyle yazarak insanları korkutmayın” diyenler olacaktır. Valla korkalım, ödümüz kopsun. Tedbiri ancak öyle alırız... 
 
Başkan Erdoğan uzmanları toplamalı

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.646 Okunma