Cem Küçük Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cem Uzan’ın oyunun etkisi olur mu?

Cem Uzan ilginç bir kişilik. 1990’larda Türk jet sosyete ve iş dünyasında fırtına gibi esti. Sonra Genç Parti’yi kurdu. Yüzde 7’lik bir oy aldı. Doğru Yol’un yüzde 9’da, MHP’nin 8 küsurlarda kalması Genç Parti yüzündendir. 

30 Aralık 2019 | 2.760 okunma

AK Parti’nin tek başına iktidar olmasının sebebi Cem Uzan’dı. Sonra elektrik şirketlerine el kondu ve Cem Uzan yurt dışına gitti. Gitmese belki çoktan cezaevinden çıkmış olurdu.  Öte yandan Cem Uzan akla ziyan yorumlar da yapıyor. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e FETÖ’cü diyor, başına gelenleri Ali Babacan ve Abdüllatif Şener’e bağlıyor.  Peki bugünkü denklemde Cem Uzan’ın partisi şu an iş yapar mi? Engin Ardıç’ın geçenlerde yazdığı gibi: “Diyelim ki Cem Uzan Türkiye'ye döndü, diyelim ki cezası kaldırıldı, yeniden yargılandı ve beraat etti. Karşısında 2002 yılından çok farklı bir Türkiye bulacaktır.” 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel, Manavgat’taki yolsuzluğa ne diyeceksiniz? 05 Aralık 2025 | 743 Okunma Ne kadar çok dolandırıcılık vakası oluyor!.. 03 Aralık 2025 | 592 Okunma Gazetecilik ayrıcalıklı meslek değildir 01 Aralık 2025 | 797 Okunma Siz ne zaman öz eleştiri yapacaksınız? 28 Kasım 2025 | 1.219 Okunma Lüks tüketen çok ödeyecek, ihtiyacı kadar tüketen değil... 26 Kasım 2025 | 583 Okunma