Can Ataklı Sözcü Gazetesi

Saçma Atatürk kampanyasının vardığı noktaya bakar mısınız?

ANALİZ Önceki gün uyarmaya çalıştım. Ulaştırma Bakanlığı “Avrasya Tüneline” isim bulmak için anket açmış. Bir kısım Atatürkçüler hemen ayağa kalkmışlar...

07 Aralık 2016 | 5.070 okunma

ANALİZ

Önceki gün uyarmaya çalıştım.
Ulaştırma Bakanlığı “Avrasya Tüneline” isim bulmak için anket açmış.
Bir kısım Atatürkçüler hemen ayağa kalkmışlar ve kampanya başlatmışlar.
“Bu tünelin adının Atatürk olması için oy kullanın” diyorlar.
Tuzağı görmüyorlar. Amaç bu tünele anketle isim bulmak değil, kendi istedikleri birinin ismini güya “halk istiyor” maskesi altında buraya vermek.
İlk denemesini üçüncü havaalanı için yaptılar. Burada acemice öneri olarak Atatürk, Tayyip Erdoğan ve Abdülhamit'in adını koydular. Akılları sıra Atatürk'le Tayyip Erdoğan isimlerini yarıştıracaklardı.
Kendine “Atatürkçü” diyen kesim anında tuzağa düştü. İnternet üzerinden kampanya başlatıldı. “Üçünü havaalanının adı Atatürk” olsun dediler.
O zaman da uyarmaya çalıştım “Aman” dedim “Bunun arkasındaki oyunu görmüyor musunuz, düşmeyin bu tuzağa.”
Neyse ki hiçbir resmi sıfatı olmayan bu anket bir süre sonra yayından kalktı.
Şimdi aynı oyun Avrasya Tüneli için oynanıyor. Üstelik bu kez “resmi” bir niteliği de var. Anketi bizzat Ulaştırma Bakanlığı düzenliyor. Ayrıca bu defa “önerilen” isim yok.
Aynı Atatürkçü kesim, ki ben bunun da sahte olduğunu düşünüyorum, yine harekete geçti. “Bu tünelin adı Atatürk olmalı. Ey Atatürkçüler Ulaştırma Bakanlığı'nın anketine katılın ve Atatürk adını yazın” çağrıları sosyal medyada çığ gibi yayılıyor.
Dün Hürriyet'te “anketin bir yarışa döndüğü” haberi vardı. Üç isim öne çıkıyormuş. Atatürk, Abdülhamit ve Alpaslan Türkeş.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.190 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.009 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.209 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma