Can Ataklı Sözcü Gazetesi

Aslında sıkıntı içindeki halk neden Erdoğan’a oy veriyor?

OKURDAN MESAJ Tamer Şahin emekli bir deniz subayı. Uzun yıllar Türk Deniz Kuvvetleri’ne hizmet verdikten sonra yine denizcilikle ilgili özel sektöre atlamış. Sanatla yakından ilgili. Romanlar yazıyor. Ayrıca kurduğu blogda da...

19 Mart 2018 | 60 okunma

OKURDAN MESAJ

Tamer Şahin emekli bir deniz subayı. Uzun yıllar Türk Deniz Kuvvetleri’ne hizmet verdikten sonra yine denizcilikle ilgili özel sektöre atlamış.
Sanatla yakından ilgili. Romanlar yazıyor.
Ayrıca kurduğu blogda da günlük olaylarla ilgili makaleler yazıyor ve paylaşıyor.
Bunlardan “Falcı” adını verdiği bir yazısını okudum Tamer Şahin’in.
Yazının bir bölümünde oyunu AKP’ye verdiğini söyleyen Roman bir falcı kadına “Neden oyunu Erdoğan’a veriyorsun?” diye soruyor.
Falcı önce “kocasının bu yönde oy kullandığını kendisinin de onu izlediğini” belirtiyor.
Tamer Şahin “Kocan ne diyor?” diye soruyor.
Aldığı cevabı sizlerle paylaşıyorum;
Ne dio zaten belli. Böyle bir reis gelmedi daha, baro adam, güçlü, dinamik, ne dese o dio. Görmez misin ülkeyi bi güzel idare ediyor be ya. Milletin sipalini, senin anlayacağın maaşını veriyo. Yunanistan gibi olsak iyi mi olur yani?
Bu kadar mı?
Olur mu? Bir kerem başörtüsü zulmünü bitirdi. Dünyaya beşten büyük dio zalimlere ders veriyo. İsrail’e zalimsin dio. Hatta isteyen gavurlara borç bile veriyo. Çocuklara kutsal dinimizi öğretiyo. Hepimizi hastane kapılarında beklemekten, rehin alınmaktan kurtarıyo. Bedava kömür, bulgur, yağ dağıtıyo. Köprüler, yollar, trenler yapıyo. Söz milletin dio. Fetocu teröristlere göz açtırmıyo. Daha ne olsun?
Hayat pahalılığı artıyor. Fiyatlara ne diyorsun?
Geçen seneye göre olacak tabii, he bi şey değişiyo, insanlar bilem değişiyo, görmüyon mu?. Domatesin diyelim kilosu üç buçuksa insanlar yurtdışında bir tanesini o fiyata alamıyo. Yağmur yağıyo misal, bir milyonluk patates beş milyon oluyo. Allah yapıyo de mi? Pahalılık diolar, bunun başımızdakilerle ne ilgisi var? Benim sipalim yok. Emekli değilim. Bugün buluyom, yarın bulamıyom. Gene de şükür geçinip gidiyom. Aslında he bi şeyimiz dört dörtlük ama insanlarımız nankör. Vatandaş kızıyo, azmış. Bana göre hiç sorun filan yok. Proktör mü diolar ne diolar? Canı çıkası muhalefet hükümeti yıkmaya çalışıyo. Gücün yetiyosa hükümeti sandıkta yık be ya! Bak o proktörler seçimde aldılar şimdi ağızlarının payını. Azdı bizim bu millet azdı. Kıymet bilmeyo.
Bak adalet istiyoruz diye yürüyüşe geçti muhalefet, sen ne diyorsun bu işe?
Aay kıçımın kenarları, …tlerine don bulmuşlar da yürüyüşe mi çıkmışlar!
Ya Suriyeliler? Onlara ne diyorsun?
Bak onlar çok kötü. Suriyeliler geldi biz aç kaldık. Ekmeğimizi elimizden alıyola. Kiralık ev bulamıyoz, para bulamıyoz ekemek alıp yimiğe, Suriyelileri …tir edin gitsin buralardan. Biz bu ülkeden çıksak pırtarak kafamızı keserler be ya.
Yani Suriyeliler hariç ülke iyiye mi gidiyor diyorsun yani?
Üj vakte kadar süper olacak bu ülke be ya, na burda yazıyom, bak da göresin.
İşte böyle. AKP’nin tabanında “koşullar ne olursa olsun” asla toz kondurmayan büyük bir kitle var. Karnını doyuran, eğer bunun Erdoğan sayesinde olduğuna inanıyorsa gözü başka bir şey görmüyor. Söylenen her şeyin doğru olduğunu sanıyor ve ölümüne savunuyor.

ÇOK GÜLDÜM

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma