Burhanettin Duran Sabah Gazetesi

Akşener neye talip?

Muhalefetin cumhurbaşkanı aday(lar)ı tartışmasında son raunt İP Genel Başkanı Akşener'in "Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan adayıyım" açıklaması oldu. Bu tartışmanın bir...

28 Eylül 2021 | 1.655 okunma

Muhalefetin cumhurbaşkanı aday(lar)ı tartışmasında son raunt İP Genel Başkanı Akşener'in "Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan adayıyım" açıklaması oldu. Bu tartışmanın bir yönü Millet İttifakı'nın kendini gündemde tutma çabası.

Diğer yönü ise, olası bir çatı aday arayışının uzun hikayesinin kamuoyu önünde yazılması. Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmayacağını seçimlere 18-19 ay kala açıklamasını bazıları muhalefetin "parlamenter sisteme dönüş" programındaki ortak iddiasının yansıması olarak gördü.

Bazıları da Akşener'in bu kadar erken ismini geri çekmesini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun son hamleleri karşısında pes etmesi olarak yorumladı. Hatta aday yarışında İmamoğlu ve Yavaş'a geri adım attırıldığı bir ortamda Kılıçdaroğlu'nun isminin öne çıktığı bile söylendi. Akşener siyasette yirmi dört saatin bile önemli olduğunu bilecek bir siyasetçi.

Birkaç zor aşama sonrasına bağlanacak bir başbakanlık ümidi ile siyaset yaptığını sanmıyorum. Kuşkusuz aday olabilir ancak "Başbakan olacağım" sözünün gerçekleşmesi çok sayıda koşula bağlı.

....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 135 Okunma Siyasette ‘yumuşama dönemi’ ne getirir? 04 Mayıs 2024 | 96 Okunma Yeni bir siyasi süreç 03 Mayıs 2024 | 253 Okunma İYİ Parti, Dervişoğlu ve üçüncü yol kaldı mı? 30 Nisan 2024 | 2.077 Okunma Özel ve Kılıçdaroğlu’nun ‘siyaset’ kapışması 27 Nisan 2024 | 138 Okunma