Burhanettin Duran Sabah Gazetesi

Aday mı, ilke mi?

Gün geçmiyor ki Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili spekülasyon ve açıklama gündeme düşmesin. Sadece dün İP Genel Başkanı Akşener, ittifakta "en küçük bir...

14 Eylül 2021 | 1.441 okunma

Gün geçmiyor ki Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili spekülasyon ve açıklama gündeme düşmesin.
Sadece dün İP Genel Başkanı Akşener, ittifakta "en küçük bir sorun" olmadığını söylerken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş da kendisinin adaylığı ile ilgili, "Gurur duyulacak bir şey. Ancak şu anda böyle bir düşüncem yok" açıklaması yaptı.
Son tartışma Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nu Fatih'e benzeterek verdiği destek ile başlamış, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın "birden fazla aday" çıkarabileceği açıklaması ile devam etmişti.
İmamoğlu da adaylık iddiasında kapıyı tümden kapatmadan bir adım geri çekilmek zorunda kalmıştı.
Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarını şimdilik geri çekebildiyse de muhalefetin aday arayışı daha çok su kaldırır.
2023 seçimlerinin son düzlüğüne kadar muhalefetin kendi arasında aday pazarlığı yapacağını öngörmeliyiz.
Zira erken aday belirlemenin yıpratıcı olacağını ve dahası bin bir zorlukla toparlayacakları...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 247 Okunma Siyasette ‘yumuşama dönemi’ ne getirir? 04 Mayıs 2024 | 97 Okunma Yeni bir siyasi süreç 03 Mayıs 2024 | 253 Okunma İYİ Parti, Dervişoğlu ve üçüncü yol kaldı mı? 30 Nisan 2024 | 2.079 Okunma Özel ve Kılıçdaroğlu’nun ‘siyaset’ kapışması 27 Nisan 2024 | 138 Okunma