Bülent Orakoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Yazıcıoğlu’nun şehit edildiği helikopter neden FETÖ’cü pilotun kullandığı askeri bir jet ile takip edildi?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu’nun bugünkü (20.04.2022)''Yazıcıoğlu’nun şehit edildiği helikopter neden FETÖ’cü pilotun kullandığı askeri bir jet ile takip edildi?’’ başlıklı yazısı.

20 Nisan 2022 | 2.110 okunma

Kahramanmaraşta 13 yıl önce bindiği helikopterin bir suikast sonucu düşürülmesi sonucu Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi hakkın rahmetine kavuşarak şehit olmuşlardı. Eylemden sonra harekete geçen FETÖ militanlarının suç delillerini ortadan kaldırmaya yönelik birçok tertibe giriştiği, enkaza ulaşılmasının, yaralıların sağ kurtulmasının önlendiği, teknik verilerin değerlendirilmediği, arama kurtarmanın yanlış yöne yönlendirildiği, bir arama kurtarma yapılmadığı kesinleşmiş mahkeme kararlarıyla sabit hale gelmişti. Oysa bu suikast emri terörist başı Gülen tarafından o dönem sözde Hava Kuvvetleri İmamı olan Adil Öksüz’e verilmesi örgüt hiyerarşisine göre normal bir duruma işaret eder. Yazıcıoğlunun ölümüne neden olan suikastta ortaya çıkan delillere göre bölgedeki askeri Jet uçaklarına ilişkin çok kritik bir bilgilere ulaşılmıştı. Hava radar kayıtlarına göre Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğü an bölgede Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden kalkan iki askeri Jet bulunuyordu. Helikopter kazasından önce havalanan askeri jetlerin radar kayıtlarıyla ilgili yapılan incelemede, 4 dakikalık radar görüntülerinin karartıldığı ya da silindiği belirlendi. Radar kayıtlarındaki ilk görüntülerde kaza yerinin 20 kilometre yakınında jetlerin bulunduğu, ancak genel radar hareketlerinin karartılması nedeniyle son görüntülere ulaşılamadığı anlaşılmıştı.

“İki askeri Jet’in Muhsin Yazcıoğlu’nun helikopterine 20 kilometre yaklaştıktan sonra radar kayıtlarının silinmesiyle ilgili Sabah gazetesinde yer alan bilgilere göre askeri Jetler 20 kilometre mesafeye 1 dakika 15 saniyede ulaşıyordu. Eğer radar kayıtları silinmeseydi, askeri Jetler’in Yazıcoğlu’nun helikopterine yaklaştığı açıkça ortaya koyulacaktı. 4 dakikalık radar kaydının, uçakların Yazıcıoğlu’nun helikopterine yaklaşıp geri uzaklaştığı süreye denk geldiği öğrenildi. Helikopterin düştüğü sırada o bölgede bulunan iki askeri Jetin 2 pilottan birinin FETÖ soruşturması kapsamında TSK’dan ihraç edilen FETÖ’cü Ali Armağan olduğu belirlendi. Armağan’ın örgütsel hattını o dönem Hava Kuvvetleri imamı olan Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile iletişime geçmek için kullandığı ve Adil Öksüz’le 152 kez iletişim kurduğunu 30 Kasım 2020 ve bir önceki köşe yazılarımızda açıklamıştık.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 257 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 775 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 578 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.147 Okunma