Bülent Orakoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Türkiye’nin düşmanlarını zor günler bekliyor

Türkiye’nin İHA/SİHA üretiminde gösterdiği başarıyı kaleme alan Amerika’nın en saygın dergisi Forbes, sıfır hata sistemiyle nokta atışı gerçekleştiren araçların Türkiye’nin düşmanlarına yıllar boyu göz açtırmayacağından bahsetti.

07 Ekim 2020 | 848 okunma

Türkiye’nin İHA/SİHA üretiminde gösterdiği başarıyı kaleme alan Amerika’nın en saygın dergisi Forbes, sıfır hata sistemiyle nokta atışı gerçekleştiren araçların Türkiye’nin düşmanlarına yıllar boyu göz açtırmayacağından bahsetti. Türk Savunma Sanayisi’nin yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) üretiminde yıllardır artan hız kesmeden artan başarısı ABD merkezli Forbes tarafından manşete taşındı. Son yıllarda, tepeden tırnağa etkileyici bir yerel drone endüstrisi geliştiren Türkiye’nin başarılarının kaleme alındığı analizde, özellikle Bayraktar TB2 ve Anka-S’nin, Suriye, Irak ve Libya’da yapılan operasyonlarda büyük bir zafer elde ettiği yer aldı. Üretimine başlanan ve çok yakında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde yer alacak olan Akıncı, Aksungur ve Alpagu’nun, Türkiye’nin bölgedeki gücüne güç katacağının belirtildiği yazıda, hava araçlarının hedefleri tespit edip yok etme başarısının düşman kuvvetleri için büyük bir tehdit olduğu ayrıntısı da yer aldı. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi? 06 Mayıs 2024 | 303 Okunma İmamoğlu Hamas’a terörist derken İsrail’i neden soykırımcı ve terörist bir devlet olarak görmüyor? 01 Mayıs 2024 | 313 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta Biden ile yapacağı görüşmeyi neden erteledi? 29 Nisan 2024 | 3.143 Okunma Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 264 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 793 Okunma