Bülent Orakoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Tek millet, üç devlet

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan bundan böyle tek millet 3 devlet olarak anılacak sanırım. En kısa sürede KKTC ‘nin de Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’ne (Türk Konseyi) katılacağı kesin gibi.

18 Kasım 2020 | 371 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 37’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Lefkoşa’daki Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda gerçekleştirilen geçit törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada‘’ Azerbaycanlı kardeşlerime, kardeş Kuzey Kıbrıs’tan selam gönderiyoruz. İnşallah en yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız buradan Azerbaycan’a bir ziyaret yapmak suretiyle inşallah bu adımı çok daha farklı bir duruma getirecektir. Bizler, tek yürek, tek bilek olduğumuz müddetçe Allah’ın izni ile üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk, aşamayacağımız engel yoktur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bu günlere ulaştıran aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman mücahit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Daha nice yıl dönümlerini birlikte kutlamayı Rabbim’den niyaz ediyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” sözlerini ulu önder Atatürk’ün “Azerbaycan’ın derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir” sözüyle tamamlarken Allah’a şükürler olsun ki ‘’Tek millet üç devlet‘’ olmanın gurunu yaşıyoruz. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu Hamas’a terörist derken İsrail’i neden soykırımcı ve terörist bir devlet olarak görmüyor? 01 Mayıs 2024 | 175 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta Biden ile yapacağı görüşmeyi neden erteledi? 29 Nisan 2024 | 3.130 Okunma Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 261 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 792 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 582 Okunma