Bülent Orakoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Hava savunma sanayiimizin kalbi TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına karşı ’Altın Oran’ stratejisi mi ?

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac Türkiye ekonomisinde öncellikli hedeflerden belki de en önemli olan göstergeler cari açığın ve enflasyonun düşürülmesidir. Enflasyon ve cari...

28 Ekim 2024 | 2.812 okunma

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac

Türkiye ekonomisinde öncellikli hedeflerden belki de en önemli olan göstergeler cari açığın ve enflasyonun düşürülmesidir.

Enflasyon ve cari açığın düşürülmesi için hem zaman gerekli hem de yapısal olarak da birçok sorunun çözülmesi zorunluluk haline gelmektedir.

Enflasyonun düşürülmesi ya da fiyat istikrarının sağlanması için enflasyonun kaynağına göre tedbir alınmasının zorunlu kılmaktadır.

Enflasyonun ana sebebi kur artışından kaynaklanıyorsa, kurun kontrol altına alınmasını, maliyet kaynaklı ise girdi fiyatlarındaki dalgalanmaların azaltılması ve talep kaynaklı ise arz-talep arasındaki dengesizliğin giderilmesi için önlemlerin alınmasını zorunlu kılmaktadır.

Yüksek oranlarda gerçekleşen enflasyonun ana sebebi kur artışı ise, kur artışına neden olacak döviz giderlerinin azaltılmasını ya da daha fazla döviz getirici ekonomik faaliyetlerin artışını zorunlu kılmaktadır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’in eski askeri istihbarat şefi Hayman’dan Tel Aviv’e Türkiye uyarısı: Çatışma kaçınılmaz! 03 Aralık 2025 | 551 Okunma Dağ tiyatrosundan Suriye’de 'canlı PKK heykelleri'yle mesaj: Son değil yeni bir başlangıç! 01 Aralık 2025 | 533 Okunma PKK Suriye’de ‘dezenformasyon’ peşinde mi! 26 Kasım 2025 | 150 Okunma CHP lideri Özel Hitler’in propaganda bakanı Goebbels’in büyük yalan tekniği ile milleti uyutuyor mu? 24 Kasım 2025 | 326 Okunma Türkiye korkusu Atina ve Tel Aviv’i yakınlaştırdı: Yunanistan-GKRY-İsrail ittifakının perde arkası? 19 Kasım 2025 | 207 Okunma