Bülent Orakoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (11.05.2022)''Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak'' başlıklı yazısı.

11 Mayıs 2022 | 822 okunma

İBB Başkanı İmamoğlu düzenlediği Karadeniz gezisine memleketi Trabzon üzerinden Rize’den başlaması siyasi çevrelerde “Cumhurbaşkanlığı’na aday” iddialarına neden olurken bazı fonlanmış medyada (Medyascope) “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a memleketi Rize’de meydan okudu” yorumlarına neden olmuştu. İmamoğlu Rize’de halka hitabında 6’lı ittifakın bir neferi olduğuna dikkat çekerek Karadeniz gezisini Genel Merkez’in bilgisi tahtında gerçekleştirdiğini, Türkiye’de milletin yüzde 60’ının değişim istediğine yönelik Kılıçdaroğlu’nun yalanını Rize’de söyleme gaflet ve cüretinde bulunmuştu. Aslında İmamoğlu’nun Karadeniz çıkarması ile ilgili yaptığı hatalar ve yanlışlar kendi siyasi hayatını bitirebilecek cinstendir. Özelikle Karadeniz gezisine Rize’den başlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında tek adayın kendisi olduğu mesajını 6’lı ittifak başta olmak üzere iç ve dış dinamiklere vererek kendi seçmenini ‘çantada keklik’ olarak görüp değer vermediği algısını oluşturmuştu. Bu konuda yaptığı en büyük hata ise Karadeniz gezisine çıkarken kendi seçmeninin tasvip etmediği hatta nefret ettiği bazı ünlü yazarlara VİP muamelesi yaparak kendi destekçilerini gözardı etmesi olmuştur. Üstelik İBB sözcüsü Murat Ongun’un tartışma yaratan fotoğrafla ilgili yapılan eleştirileri önemsemediklerini açıklamasının ardından gerilim had safhaya çıkmıştır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta Biden ile yapacağı görüşmeyi neden erteledi? 29 Nisan 2024 | 2.966 Okunma Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 261 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 792 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 580 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.161 Okunma