Bülent Orakoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Dağlık Karabağ krizine “son verilmesinin vakti geldi‘’

Ermenistan tarafından 30 yıl önce işgal edilmiş Azerbaycan toprakları içinde bulunan Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ve Ermeni güçler arasında yeniden başlayan çatışmalar uluslararası arenada kaygılara neden oldu.

14 Ekim 2020 | 234 okunma

Ermenistan tarafından 30 yıl önce işgal edilmiş Azerbaycan toprakları içinde bulunan Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ve Ermeni güçler arasında yeniden başlayan çatışmalar uluslararası arenada kaygılara neden oldu. Birçok ülke çatışmalara son verilmesi çağrısı yaparken Türkiye, askeri operasyonlarla Dağlık Karabağ’ı kontrol altına almak isteyen Azerbaycan’a güçlü bir şekilde destek verdi. Türkiye ve Azerbaycan arasında güçlü bir dostluk ilişkisi olsa da Güney Kafkasya uzmanı Alman gazeteci Silvia Stöber’e göre Türkiye’nin bu son olaydaki güçlü desteği yeni bir tutuma işaret ediyor. Stöber, “Türkiye’nin çatışmaya müdahil olması ve Azerbaycan’ı geçen yıllardan daha güçlü bir şekilde desteklemesi yeni bir durum. Bu Azerbaycan yönetimini gerginliği daha da tırmandırma konusunda cesaretlendirebilir. Ermenistan’a Rus silahları sevk edildiğini de görüyoruz. Türkiye ve Rusya, geçen yıllarda olduğundan daha fazla şekilde ’Dağlık Karabağ krizine’ dahil olabilirler” değerlendirmesinde bulundu. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu Hamas’a terörist derken İsrail’i neden soykırımcı ve terörist bir devlet olarak görmüyor? 01 Mayıs 2024 | 310 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta Biden ile yapacağı görüşmeyi neden erteledi? 29 Nisan 2024 | 3.141 Okunma Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 261 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 792 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 582 Okunma