Beril Dedeoğlu Star Gazetesi

DEAŞ liderini kim yakalamasın?

Bir İngiliz gazetesine mülakat veren Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, DEAŞ lideri olarak bilinen ve defalarca öldürüldüğü ileri sürülen Bağdadi’nin...

04 Kasım 2016 | 359 okunma

Bir İngiliz gazetesine mülakat veren Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, DEAŞ lideri olarak bilinen ve defalarca öldürüldüğü ileri sürülen Bağdadi’nin Musul’da olduğunu ileri sürdü.

Bu bilgi doğru ise Musul’a yönelik harekatın ek bir gerekçesi daha oluşmuş demektir. Irak ordusu ya da daha açık ifade etmek gerekirse Irak’ın İran destekli ordusu Musul’a girip Bağdadi’yi derdest edebilirse, muhtemelen DEAŞ’la mücadelenin madalyasını onlar kazanacaklar. Böylece “terörle mücadele” bayrağını ele geçirip uluslararası düzeyde olumlu bir muhataplık elde edecekler. Emin olmak zor ama Bağdadi hedefine ulaşabilirlerse, kısa bir süre sonra da dönüp Türk askerinin bölgedeki varlığına nasıl gerek olmadığı tezini daha güçlü işleyecekler.

Söz konusu olasılığın Türkiye kadar Irak Kürt Bölgesi yönetimini de rahatsız etmesi beklenir. Zira Türkiye’nin bölgedeki varlığı bir yandan Musul’un abluka altında tutulmasına yararken ve aslında Irak’taki kuvvetlere operasyon rahatlığı sağlarken, öte yandan Musul bölgesinin toplumsal yapısının değişmemesi ve olası Kürt koridorunun oluşmamasına hizmet ediyor.

Tehdit üzerine tehdit

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.511 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.585 Okunma