Berat Erkök Gazeteoku

Kılıçdaroğlu’nun derdi büyük

Her zaman AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar başarılı olduğundan bahsedilir. Tamam yüzde yüz bir başarıdan söz edilmiyor ancak Türk siyasi tarihinin hatta dünyanın en...

22 Aralık 2017 | 259 okunma


Her zaman AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar başarılı olduğundan bahsedilir. Tamam yüzde yüz bir başarıdan söz edilmiyor ancak Türk siyasi tarihinin hatta dünyanın en uzun demokratik iktidarlarından olması, göreve geldiği günden bu yana ülkeyi kat be kat büyütmesi, milletin desteğini arkasına alması AK Parti’yi başarılı kılıyor.

Peki, AK Parti’nin bu başarısı sadece AK Parti ile mi ilgili?… Bence bu noktada Kemal Kılıçdaroğlu’nun da büyük payı var. Göreve geldiği 2010 yılından bu yana etkili muhalefet ortaya koyamayan Kılıçdaroğlu, “Kitleleri peşinden sürükleyecek kurtarıcı lider” imajını bir türlü yakalayamadı.
Kitleleri nasıl peşine taksın ki… Daha parti içinde dahi otoritesini tesis edemeyen bir Genel Başkan, böylesine sıcak bir coğrafyada bulunan Türkiye’yi nasıl yönetsin. Bunlar kuru eleştiri olsun diye söylemiyorum. Üzüldüğüm bir tespiti aktarıyorum. Kılıçdaroğlu en çok kendi partililerinden darbe yedi.
Şöyle ki;
-CHP’li Milletvekili Birgül Ayman Güler “Asıl diktatör sensin.”
-CHP’li Milletvekili Adnan Kesin “Kılıçdaroğlu parti hukukunu yok saydı.”

-CHP Genel Başkan Yard. Ali Topuz “CHP’nin geleceğinden kaygılıyım. Partide isyan başlayacak.”

-CHP’li Milletvekili Sinan Yerlikaya “Kimini Baykal’cı, kimini Önder Sav’cı diye attı. Partide adam bırakmadı.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
O Halde; Hepimiz Ferman’ız 15 Şubat 2019 | 101 Okunma O Halde; Hepimiz Ferman’ız 15 Şubat 2019 | 39 Okunma Ankara’nın Bağlarında Kimin Adı Var 18 Ocak 2019 | 130 Okunma İnsanların Hayatına Dokun! 19 Ekim 2018 | 4.782 Okunma “Yeni Havalimanı Yıkılsın!” 22 Eylül 2018 | 110 Okunma