Bedri Baykam Cumhuriyet Gazetesi

Covid yılı bile kadın cinayetlerini azaltamadı!

Bu arada, CHP milletvekilinin Muğla’da katledilen Pınar Gültekin’in babasına telefon ederek “Şikâyeti geri çek” dediği yönünde gündemi meşgul eden iddialar hakkında parti, objektif değerlendirmeyle birkaç gün içinde acilen bu durumu netleştirmelidir!

31 Aralık 2020 | 859 okunma

Sevgili okurlarım,

İtiraf edeyim, aslında yine gündemdeki siyasi konulardan birini yazmıştım bugün sizlere... Türkiye’nin bitmez tükenmez çileli politik hayatının, içi mantıksızlık ve gerilim yüklü konularından birini.

Sonra, o yüzümüzü kızartan iğrenç ve vahşi kadın cinayetleri yine üzerimize yağmaya başladı. Aslında biliyorsunuz, bu cümle de yanlış; çünkü kadın cinayeti olmayan bir gün yaşarsak, o günü “istisna” diye not ediyoruz! Şiddet, ister ölümle sonuçlansın ister sonuçlanmasın, her koşulda asla kabul edilmeyecek bir davranış. Bazı zamanlarda ise erkek vahşetinin utanmazlık ve acımasızlık dozu, bizleri yaşadığımıza ve insan olduğumuza pişman eden zirvelere yükseliyor! Yani günlük siyasi ve ekonomik kavgaların ortasında, sürekli bir döngü olarak işlenen kadın cinayetleri birden mesela aynı gün 3-4 adede ulaşarak insanların sabrını taşırıyor! Yalnız iki gün önce yine üç kadınımız yaşamdan koparıldı. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubat'ın intikamı ve orgenerallerimiz 16 Mayıs 2024 | 191 Okunma Özel-Erdoğan görüşmesinin çalkantıları 09 Mayıs 2024 | 362 Okunma İSRAİL, AMERİKAN GENÇLİĞİNİ DE AYAĞA KALDIRDI! 02 Mayıs 2024 | 228 Okunma Venedik Bienali: Nil Yalter. Marco Polo, Gülsün, 9başlı Ejderha vs… 25 Nisan 2024 | 79 Okunma Erken seçim mi dediniz? 18 Nisan 2024 | 60 Okunma