Aziz Üstel Star Gazetesi

Illuminati: Büyük Ortadoğu Projesi ve Türkiye

Enerji kaynakları ve su Ortadoğu topraklarında yer aldığından, hem bu kaynakları ele geçirmek hem de enerji nakil yollarını denetim altına almak küresel güçler için öncelikli hedeftir.” Doç. Dr....

11 Haziran 2016 | 2.023 okunma

Enerji kaynakları ve su Ortadoğu topraklarında yer aldığından, hem bu kaynakları ele geçirmek hem de enerji nakil yollarını denetim altına almak küresel güçler için öncelikli hedeftir.” Doç. Dr. Özlem Arzu Azer (Jeopolitik Dergisi Güz 2004) 

Büyük Ortadoğu Projesi, Alman imparatoru Kayzer Wilhelm’in 1897 yılında Başbakan Bülow ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Tripitz’le birlikte geliştirdiği ve Almanya’nın deniz aşırı ülkelerde sömürgelere sahip olmasını öngören bir tasarım, olarak bilinir. Ancak bunun öncesinde, ta 15. yüzyılda, İngiltere Kraliçesi I. Elizabeth BOP’un ilk tohumları atmıştı. BOP, İslam dünyasında egemen olmaktır kısaca. Elizabeth’in sevgilisi ve amirali Sir Francis Drake, “İslam’ı köle ettiğimiz gün tam anlamıyla bir dünya egemenliğinden söz edebiliriz” diyerek deniz aşırı ülkelere gitme nedenlerinden birini belki de başlıcasını açıklar. Öte yandan, Kayzer’in danışmanları ve bakanlarının birçoğu özellikle de Şansölye Bülow ve Amiral Tripitz, Illuminati’nin üst düzey yöneticileri yani 300’ler Meclisinin üyeleridir.

BOP öylesine karmaşık bir tasarım falan değildir; özetle, Illuminati’nin dünya egemenliğidir. Amerika’nın yönetiminde BOP’un sınırları Fas’tan Çin Seddi’ne kadar uzanacaktır. Bu coğrafyada ABD istediği demokrasileri oluşturacak ve kapitalizm ekonomik model olarak bu ülkelerce uygulanacaktır. Arap Milliyetçi söylem tümüyle bu coğrafyadan silindikten sonra, üst kimliğe oynayacaktır Washington; o da İslam’dır.  Tasarımın başlangıcında manda devletler mi denetimli demokrasiler mi konusu tartışılmış sonunda “denetimli demokrasilerde” karar kılınmıştır. Denetçi ABD’dir elbette. “Sizi demokrasiye kavuşturdum” diyerek dünya halklarını yanına çekecek, İslam’la demokrasiyi yoğuran “ılımlı İslam” düzenini piyasaya sürecektir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.244 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 288 Okunma