Aytunç Erkin Sözcü Gazetesi

Kılıçdaroğlu neden haklı?

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (05.05.2022)''Kılıçdaroğlu neden haklı?'' başlıklı yazısı.

05 Mayıs 2022 | 636 okunma

“Geçmişe dönüp bakınca şunu görürüz. Divriği’nin demiri, Zonguldak’ın kömürü, Nazilli’nin basması, Beykoz’un kundurası… Bizler için sadece birer işletme adı değildir. Birer ürün, birer maden adı da değildir. Daha ötesi, daha fazlası, daha anlamlısıdır.”

Bayramın son günü elimde çok değer verdiğim dostum, Cumhuriyet yazarı Prof. Barış Doster’in “Cumhuriyet Nasıl Savunulur?” adlı kitabı var, okuyorum ve bugün yaşadığımız ekonomi-politik sıkışmışlığın çıkış yolunu görüyorum. “Divriği, Zonguldak, Nazilli, Beykoz” diyor Doster!

Örneğin…

Yolu, fabrikası olmayan, yeterli hastanesi, sağlık ocağı, okulu, doktoru, öğretmeni, ebesi, hemşiresi, mühendisi olmayan ülkenin, 1929 Dünya İktisadi Buhranı’nın da etkisiyle, kamu öncülüğünde, planlı sanayileşme adımlarının hızlandığını unutmayın.

Örneğin…

Kamucu, devletçi politikalara yönelmede, planlama bilincinin gelişmesinde, kurucu kadroların iradesi yanında, dünya konjonktürünün ve Sovyetler’le gelişen ilişkilerin etkisini yadsımayın.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Baba”dan “Çukur”a yeni nesil çete/mafya 05 Aralık 2025 | 322 Okunma Bir suç örgütünün ANATOMİSİ 04 Aralık 2025 | 345 Okunma SDG, Öcalan’ı mı yoksa ABD ve İsrail’i mi dinler? 02 Aralık 2025 | 566 Okunma Yapılan yalan haberleri Halk TV’de konuşmak isterim herkes gerçekleri görsün 01 Aralık 2025 | 1.942 Okunma Mansur Yavaş’tan iki dilekçe iki hamle: Biri itiraz diğeri de suç duyurusu 29 Kasım 2025 | 346 Okunma