Ayşe Böhürler Yeni Şafak Gazetesi

Şımarık/ Şükürsüz

Çarşamba günü Hollanda Parlamentosu'nda konuşan aşırı sağ parti başkanı Wilders, hükümeti eleştirirken bir mailden yola çıkarak Suriyeli mültecilere ilişkin “şımarıklık/...

17 Ekim 2015 | 262 okunma

Çarşamba günü Hollanda Parlamentosu'nda konuşan aşırı sağ parti başkanı Wilders, hükümeti eleştirirken bir mailden yola çıkarak Suriyeli mültecilere ilişkin “şımarıklık/ şükürsüzlük/ nankörlük” anlamına gelen “ondankbaar” kelimesini kullanıyordu. Bu ve benzeri yaklaşımlara sahip, Müslümanların anne karnından başlayarak tehlike ürettiği yönündeki söylemin sahibi Wilders, mülteci karşıtlığıyla oy oranını giderek artırıyor.

Aynı gün Wilders'in konuşmasına karşı çıkan Yeşil Sol Partisinden Jesse Klaver ise bireysel örneklerden yola çıkarak genelleme yapmanın haksızlık olduğunu söylerken tam tersi örnekleri veriyor, mülteci kamplarına yapılan saldırılardan ve duvarlara çizilen haçlardan söz ediyordu.

Tüm Avrupa'yla birlikte Hollanda da büyük bir tartışmanın içinde. Suriyeli mülteci sayısına ilişkin konuşulan rakamlar ise bölgelerde binleri, tüm ülkede on bini bile bulmuyor. Hollanda'ya alınacak mülteci sayısı sadece 7242. Ne iki fazlası ne de eksiği. Bu rakam uzun tartışmalar sonucu belirlenmiş.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Karşı konulmaz çöküş” tarihi... 04 Mayıs 2024 | 277 Okunma Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü... 27 Nisan 2024 | 100 Okunma Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 233 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 106 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 263 Okunma