Ayşe Arman Hürriyet Gazetesi

Bu 12 yaş meselesi sizi de delirtmiyor mu?

Yani inanılır gibi değil! Önceki gün Kanat da yazdı. Bizim gazetenin bütün erkek yazarlarından yazı, not, minik görüş, her neyse bekliyorum. Tavır almalarını rica ediyorum. Artık yeter ya! Birleşelim, tek ses...

01 Mart 2018 | 326 okunma

Yani inanılır gibi değil!

Önceki gün Kanat da yazdı.

Bizim gazetenin bütün erkek yazarlarından yazı, not, minik görüş, her neyse bekliyorum. Tavır almalarını rica ediyorum. Artık yeter ya! Birleşelim, tek ses olalım.

Ve itiraz edelim.

Akıl mantık var mı bu söylenen şeyde? Suç, aynı rezil suç.

Ama bu pislik tacizciler, tecavüzcüler 12 yaşında bir çocuğa cinsel istismar uyguladıklarında farklı ceza alacaklar, eğer 13 olmuşsa farklı ceza alacaklar öyle mi?

Olacak şey mi? Değil. Neden bu ısrar!

Her defasında ısıtıp ısıtıp bu 12 yaş meselesini önümüze getiriyorlar. Mantık da yok, vicdan da yok. Çok kızgınım.

Çocuk, çocuktur... İstismar da istismar...

Biz karşıyız kardeşim, 12 yaş sınırına avazımız çıktığı kadar itiraz ediyoruz. Kabul etmiyoruz.

Allah, kadınları ve çocukları bu zihniyetten korusun!

Bugün üç akıllı kadının görüşlerini okuyacaksınız, avukat Canan Arın hurriyet.com.tr’de. Lütfen sonuna kadar okuyun. Ve bu rıza yaşı meselesine siz de itiraz edin!



İSTİSMARLAR CEZA DIŞI KALARAK ARTACAK!

Avukat Canan ARIN

-Siz, bu 12 yaş meselesine ne diyorsunuz?
-Türkiye’nin taraf olduğu Uluslararası Çocuk Sözleşmesi’ne ve Türk Ceza Kanunun 1/b bendine aykırı ve ihlal olarak değerlendiriyorum. Dahası beni çok derinden etkiliyor, korkutuyor ve üzüyor!

-Sizce niye taktılar 12 yaşına?
-12 yaş diye tutturmalarının nedenini bir kaç maddede toplayabiliriz: 1- Çocuk istismarını örtmek. 2- Erken yaş ve kayıt dışı evlilikleri teşvik etmek. 3- Din adamı kisvesi altında açıklama yapanları korumak. 

-Bu inadın bir sebebi var mı?
-Bence var. ‘Namus’, onlara göre, kadın bedenini temsil ettiği için, kızı, gözü açılmadan baş göz etmek ve çocuk istismarıyla ünlenen İslâmi vakıfları temize çıkartmak...

-Her ülkede rıza yaşı var mı?
-Var. Türkiye’de bu yaş, 765 sayılı ilk Ceza Kanunu da dâhil 15’tir. Bu nedenle Mardin’de, 13 yaşındaki çocuğa tecavüz eden 26 adamın, ‘çocuğun rızası vardı’ gerekçesiyle az cezalarla ve hiç ceza almadan kurtulmaları kadın kuruluşlarını ayağa kaldırmıştı. Artık 13 yaşındaki çocuğa tecavüzde, ‘çocuğun rızasının olduğu’ ileri sürülecek ve bu istismarlar ceza dışı kalarak artacak!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 224 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 330 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 157 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 488 Okunma