Ayhan Demir Yeni Akit Gazetesi

Hasar tespiti

Şurası kesin: Sadece iman ve İslam’ın şartları yoktur. İnsanlığın da şartları vardır. Merhamet, insan olmanın birinci şartıdır. Eğer o yoksa insanlığa dair, hiçbir şey tamam...

15 Şubat 2023 | 186 okunma

Şurası kesin: Sadece iman ve İslam’ın şartları yoktur. İnsanlığın da şartları vardır. Merhamet, insan olmanın birinci şartıdır. Eğer o yoksa insanlığa dair, hiçbir şey tamam değildir. 

Merhametsizlik, önce kalp yetmezliğine ve ardından kalbin kaybedilmesine; mide gibi, sıradan bir organa dönüşmesine yol açar. Yolsuzluktan yoksulluğa varıncaya kadar yaşadığımız birçok sıkıntının kökeninde merhamet eksikliği bulunmaktadır.

Örneğin, Marmara ve Van depremlerini. Oralarda, depremin ardından, neler olduğunu hatırlayın. Bütün bunların üstüne, bir de Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan hırsızlık, yağma ve yol kesme olaylarını ekleyin. 

Bu örnek ikna edici olmadıysa, başka bir örnek vereyim: İçimizden bazı kimseler, Suriye, Libya ve Katar’ı kast ederek, “Bizim oralarda ne işimiz var?” ile “oralardan bize ne?” sorularını yöneltiyorlardı. İlaveten Suriyeli muhacirleri, Afganistan, Pakistan ve Bangladeş gibi ülkelerden çalışmak / okumak için gelenleri istemediklerini dile getiriyorlardı. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma