Ayhan Demir Yeni Akit Gazetesi

Çamerya soykırımı…

“Bayram günü böyle bir yazı mı olur?” diyenler olabilir. Olsun. Şunu hatırlatalım: Bayramı bayram yapan, herkesin mutlu ve sağlıklı olması değildir. Bayramlar, neşeli ve sorunsuz olduğumuz günler...

28 Haziran 2023 | 111 okunma

“Bayram günü böyle bir yazı mı olur?” diyenler olabilir. Olsun. Şunu hatırlatalım: Bayramı bayram yapan, herkesin mutlu ve sağlıklı olması değildir. Bayramlar, neşeli ve sorunsuz olduğumuz günler de değildir. Eğer öyle olsaydı; bu günlerde, mezarlıkları, yaşlıları ve hastaları ziyarete gitmezdik.

Bayramlar, hüzünlüyken bile mutlu olmaya çalıştığımız günlerdir. Bayramlar, hasta olsa da isyan etmeyen, fakir olsa da hırsızlık yapmayan ve haksızlığa uğrasa da haksızlık etmeyenlerindir. Bayramlar, komşu, dost ve akrabalarının hatırını soran, onların dertlerine ortak olanlarındır. 

O halde, herkesin bayramını kutlayıp, artık yazımızın konusuna gelelim.

Yunanlılar, Anadolu ve Balkan coğrafyalarında, sayısız düşmanca harekete ve cinayete imza attılar. Müslüman Türk milletine ne gibi fenalıklar yaptığını herkes biliyor. Fakat Arnavutlara karşı yaptıkları pek bilinmez, konuşulmaz.

Birçok kişinin adını dahi duymadığı Çamerya bölgesinde, binlerce Arnavut kardeşimiz, sürgün, tecavüz, soykırım...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Makedonya seçimleri... 15 Mayıs 2024 | 149 Okunma Nasılsın, iyi misin? 08 Mayıs 2024 | 84 Okunma Emeğe ve emekçiye hürmet 01 Mayıs 2024 | 45 Okunma Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 169 Okunma