Aydın Ünal Yeni Şafak Gazetesi

Seçim yok, ekonomi büyüyecek

TBMM, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapan yasa tasarısının görüşmelerine başladı. 129 maddelik tasarı, Genel Kurul’un yoğun çalışmasıyla hızla yasalaştırılacak. Yapılan...

06 Kasım 2017 | 2.471 okunma

TBMM, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapan yasa tasarısının görüşmelerine başladı. 129 maddelik tasarı, Genel Kurul’un yoğun çalışmasıyla hızla yasalaştırılacak. Yapılan değişiklikler, bütçeye, özellikle de Türkiye’nin güvenlik harcamalarına önemli katkı sağlayacak. Yeni düzenleme işçi ve işvereni rahatlatacak, israfı, kayıtdışını daraltacak, ekonomiyi canlandıracak. Düzenlemenin vatandaşa ağır yük getirmesinin de önüne geçildi.

Bu önemli düzenlemenin ardından Meclis 2018 bütçesini görüşmeye başlayacak.

2017’de küresel ekonominin yüzde 3,6 büyümesi bekleniyor; Türkiye ekonomisinin ise yüzde 5’in üzerinde büyüyeceği şimdiden görülüyor. Türkiye, G-20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen ülke. 2018’de de ekonominin yüzde 5,5 oranında büyümesi hedefleniyor.

15 Temmuz darbe girişiminin etkisiyle 2016’da üretim, yatırım ve ticaret daralmış, bunlara bağlı olarak istihdam azalmıştı. Türkiye 2017’de bu 4 alanda da ciddi atılım sergiledi.

2018’de kişi başı milli gelirin 11 bin doları, ihracatın 169 milyar doları aşması ve istihdamın 1 milyon kişiden fazla artırılması hedefleniyor.

AK Parti hükümetlerinin hazırladığı 16’ıncı bütçe olan 2018 Bütçesi, bu hedeflere ulaşmakla uyumlu bir perspektifle hazırlandı. 2018 bütçesi ekonomik büyüme hedefi olan yüzde 5,5’i destekleyecek. Önceki 15 bütçe gibi 2018 bütçesinde de sosyal politikalar bütçenin merkezinde olacak.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Okulsuz toplum” 05 Aralık 2025 | 310 Okunma Papa korkusuyla rant devşirmek 02 Aralık 2025 | 225 Okunma İmralı görüşmesi: “Olumlu” ama belirsiz 01 Aralık 2025 | 389 Okunma Sükûnetin farkında mısınız? 28 Kasım 2025 | 379 Okunma Öcalan çözümün kilidi mi? 24 Kasım 2025 | 541 Okunma