Aydın Ünal Yeni Şafak Gazetesi

AK Parti’nin kodları

AKParti’yi diğer tüm partilerden ayrıştıran, AK Parti’yi AK Parti yapan bazı kodları var. “İşsizlikle Mücadele” hemen her partinin programında vardır; bu, bir alametifarika, yani...

26 Şubat 2024 | 0 okunma

AKParti’yi diğer tüm partilerden ayrıştıran, AK Parti’yi AK Parti yapan bazı kodları var.

“İşsizlikle Mücadele” hemen her partinin programında vardır; bu, bir alametifarika, yani farklılaştırıcı bir unsur değildir.

Ya da “terörle mücadele”. Birkaç istisna dışında Türkiye’deki her parti terörle mücadeleyi programına koymuştur. Bu da ayırt edici bir özellik değildir.

Kıbrıs konusunda her siyasi parti aşağı yukarı aynı şeyleri söyler, aynı hedefe odaklanır, aynı hassasiyeti taşır.

Refahın artması, enflasyonun düşmesi, eğitimde kalitenin yükselmesi, sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması, yol, baraj, köprü, tünel inşası, konut üretimi, kentsel dönüşüm, depreme hazırlık, yerli sanayiinin kurulması, savunma sanayinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin ortak hedefi olan daha nice başlık, Türkiye’deki siyasi partilerin hemen hepsinin de ortak hedefidir.

Yöntemler biraz farklı olabilir, araçlar birbirinden farklılık gösterebilir ama Türkiye’de her siyasi parti daha kurulurken milletin ortak dertlerine çare bulmak iddiasıyla yola çıkarlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür? 13 Mayıs 2024 | 652 Okunma Unutma sakın! 10 Mayıs 2024 | 420 Okunma Siyasette yumuşama: Mümkün mü? 06 Mayıs 2024 | 630 Okunma İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon 03 Mayıs 2024 | 4.801 Okunma Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.700 Okunma