Aydın Engin Cumhuriyet Gazetesi

Haydi bakalım savcı bey(ler), sıra sizde…

“Savcı bey” dedim ama hanginizsiniz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu mu, başsavcı vekili İrfan Fidan mı bilmiyorum. Merak da etmiyorum. Yazdıklarımı hanginiz üstüne...

03 Haziran 2015 | 874 okunma

“Savcı bey” dedim ama hanginizsiniz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu mu, başsavcı vekili İrfan Fidan mı bilmiyorum. Merak da etmiyorum. Yazdıklarımı hanginiz üstüne alınırsa yapması gerekeni yapsın. İkiniz birden üstleniyorsanız, daha iyi, hemen kolları sıvayın, iki koldan ödevinizi yapın. 
Bu yazının yazıldığı ana kadar sizden herhangi bir hareket, bir girişim gelmedi. O yüzden ödevinizi size hatırlatmam, ne yapmanız gerektiğini öğretmem gerekiyor. Bunu iyi yapabileceğimi sanıyorum. Kıdemli bir basın sanığıyım. Mesleğe başladığımdan bu yana henüz ifade almayı bile beceremeyen nice basın savcısını dolaylı olarak eğittim, acemilik günlerini çabuk geçirmelerine katkıda bulundum. Keza “Yaz kızım” dedikten sonra ne diyeceğini bilemeyen, sanığın sözlerini tutanağa doğru dürüst aktaramayan nice acemi yargıcın da ustalaşmasında benim ve Alpay Kabacalı, Osman Arolat gibi arkadaşlarımın, Doğan Özgüden gibi meslek ağabeylerimin epey tuzu var. 
Savcı bey (ya da beyler) şimdi lütfen kulak kesilin. 
Okudunuz, Orhan Erinç gibi en kıdemli ağabeyimizden, yeni başlamış stajyer gence kadar bütün Cumhuriyet çalışanları kısa bir açıklama yayımladık. 
Özü özeti “Ben sorumluyum” dedik. 
Dikkat edin, “Yayın Yönetmenimiz, arkadaşımız Can Dündar’la dayanışma içindeyiz”gibi sıradan bir cümle kurmadık. 
Sizin apar topar dava açtığınız, casusluk, devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak filan gibi suçlardan okkalı bir ceza istediğiniz Cumhuriyet’in haberinin sorumluluğunu bizim de taşıdığımızı ilan ettik. 
Bakın suçlamalarınızı tartışmıyoruz; sizlere “Cumhurbaşkanı olan zattan talimataldınız mı” filan gibi kinayeli sorular sormuyoruz. O silahlar kime gitti, kim yolladı, bunu yapmaya yetkisi ve yasal hakkı var mıdır gibi soruları da sormuyoruz. 
Biz sadece ve çok açık seçik ilan ettik: Cumhuriyet’te ağır bir suç işlendiği iddiasıile açtığınız davada bizler de Can Dündar kadar sorumluyuz. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.829 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma