Aydın Engin Cumhuriyet Gazetesi

Efendiler, bayrak sopa değildir!..

Başbakan Ahmet Davutoğlu New York’ta İran Devlet Başkanı Ruhani ile görüşürken aralarındaki küçücük masanın üstünde küçücük bir İran bayrağı var...

02 Ekim 2015 | 135 okunma

Başbakan Ahmet Davutoğlu New York’ta İran Devlet Başkanı Ruhani ile görüşürken aralarındaki küçücük masanın üstünde küçücük bir İran bayrağı var, Türk bayrağı yok.
Kıyamet koptu. 
Muhalefet partileri Ruhani ile Başbakan’ın, hem de Suriye sorunu bu kadar sıcakken ne konuştuklarını merak bile etmedi. Varsa yoksa: Masada Türk bayrağı niye yok? 
MHP sözcüsü Oktay Vural kükredi: “Sayın Başbakan, yabancı bir devletle yaptığın görüşmede Türk bayrağı neden yoktu? Sen kimi temsil ediyordun?” 
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hem kükredi, hem soru önergesi verdi: 
“O masada Türk bayrağının bulunmama nedeni nedir ve bu durum neden dikkatiniziçekmemiştir?” 
Davutoğlu “Beyler bayrağı sopa gibi kullanmaya kalkmayın” diyeceğine üste çıkmak için hamaset edebiyatına sarıldı: 
- Bizim bayrağımızı nasıl dalgalandırdığımıza cümle âlem şahittir. 
Aynı siyasetçiler birkaç hafta önceki “linç günlerinde” 10 yaşında çocuğun ağzını burnunu kanatmacasına dövüp ardından Türk bayrağı “giydirildiğinde” ağızlarını açmamışlar, bayrağa böylesine utanç verici bir saygısızlığı “milliyetçilik gösterisi”saymışlardı.

***

Bayrağı sopa sayıp ona buna sallamak artık bir “milli spor”a dönüştü. 
Nitekim CHP’lisi, MHP’lisi Başbakan’a sallarken Başbakan’ın patronu da Kürtlere salladı. Tayyip Erdoğan Kaçak Saray’da yapılan “11. Geleneksel MuhtarlarToplantısı”nda “AKP’li ve tarafsız Cumhurbaşkanı” olarak yağıp gürledi; seçimlerdeki rakibi HDP’ye yüklendi. HDP’nin seçim kampanyası çerçevesinde yurtdışındaki seçmenlerle yaptığı Hamburg toplantısından söz etti: 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.828 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma