Ali Sirmen Cumhuriyet Gazetesi

‘Faşist diktatör’ tartışması

Türkiye’nin bir süredir dalmış olduğu anlamsız “faşist diktatör” tartışmasında, şaşkınlığın sesi Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan, sağduyunun sesi ise...

05 Kasım 2017 | 2.849 okunma

Türkiye’nin bir süredir dalmış olduğu anlamsız “faşist diktatör” tartışmasında, şaşkınlığın sesi Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan, sağduyunun sesi ise dostum Deniz Kavukçuoğlu’ndan yükseldi.
Her şey CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı, “faşist diktatör” olarak nitelemesiyle başladı.
İktidar kanadından Bekir Bozdağ olaya ithamın doğru olup olmadığı açısından yaklaşırken, tam bir şaşkınlık örneği oluşturuyordu.
Bozdağ, Tezcan’a “Eğer gerçekten faşist diktatör olsaydı, bunu söyleyemezdin” derken, Ankara Cumhuriyet Savcısı, Tezcan’ı hapisteki milletvekillerinin yanına göndermek amacıyla soruşturmayı başlatmıştı bile.
Bu durumda, Bekir Bozdağ, Tezcan’a hak verir bir konuma düşerek, çarpıcı bir şaşkınlık örneği sunmuş olmuyor muydu?
Sağduyunun sesini yükselten Deniz Kavukçuoğlu ise cuma günü Cumhuriyet’teki köşesinde olaya Tezcan’ın çıkışının kime, ne kazandırdığı açısından yaklaşıyor ve soruyordu:
- Tezcan’ın çıkışı kime, ne kazandırır?
Gerçekten, Tezcan’ın bu çıkışı Türkiye’ye, demokrasiye veya CHP’ye bir şey kazandırmış mıdır? Yoksa ortamı biraz daha germekten başka bir sonuç doğurmamış mıdır?

*** Siyasette söylenen bir sözün doğru olup olmaması kadar, onun kime veya neye yarayacağı da önemlidir.
Çok uzun bir süredir, iktidar, Türkiye’yi kutuplaştırmak, toplumu germekle suçlanıyor, bu eleştirilerde aslan payını da Sayın Tayyip Erdoğan alıyor.
Ülkeyi kutuplaştırma ve toplumu germe politikas...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 281 Okunma