Ali Karahasanoğlu Yeni Akit Gazetesi

“Kasım’ı bekleyin” dedi, Kasım bitti, fatura bize çıktı!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (01.12.2022)''“Kasım’ı bekleyin” dedi, Kasım bitti, fatura bize çıktı!'' başlıklı yazısı.

01 Aralık 2022 | 2.006 okunma

 Tarih 18 Ekim 2022 idi..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitter mesajında şöyle diyordu:

“Yine tekrar ediyorum. Kasım ayını bekleyin. Bay Kemal’i bekleyin.”

“Bay Kemal’i” bekledik..

13 Kasım’a kadar bir açıklama yapmamıştı..

13 Kasım’da Taksim’de bir bomba patladı.

İkisi çocuk 6 sivil öldü..

Yeniakit.com.tr ertesi günü bir haber yaptı..

Haberde, patlama sonrasında sosyal medyadaki paylaşımlar konu ediliyordu..

Haberin spotu şöyle idi:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Ekim’de paylaştığı Twitter mesajında, ‘Kasım ayını bekleyin’ demesi, sosyal medyada, ‘Kılıçdaroğlu Taksim’de patlayacak bombayı kastederek mi Kasım’ı bekleyin dedi.’ yorumlarının yapılmasına sebep oldu.”

Haberde bir yanlış var mı?

Sosyal medyada o tartışma yalan mı?

Kemal Bey, “Kasım’ı bekleyin” dememiş miydi?

Paylaşımı da, sosyal medyadaki tartışmayı da, bombanın patlamasını da, Kasım ayında o güne kadar Kemal Bey’in herhangi başka bir açıklama yapmadığını da Akit mi kafasından mı uydurmuştu?

Hayır..

Hemen ertesi günü, CHP’nin grup toplantısında, Kemal Kılıçdaroğlu Yeniakit.com.tr’nin haber çıktısını bir eline alıp gösterirken, şu konuşmayı yaptı:

“Bu bir aparat. Toplumun kucaklaşmasını istemeyen, kin ve öfke kusan, her şeyden bir şeyler yapmaya çalışan, sarayın beslemelerinin oluşturduğu bir aparattır bu. Bu aparat ve bu aparatı kullananlar çok iyi bilsinler. Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi terör örgütünün pusu kurduğu kişidir. Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi başka bir terör örgütünün saldırı planladığı kişidir. Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi ‘Bir terör örgütünü bitirme planı yapıyor’ diye utanmadan, sıkılmadan suçladığınız kişidir. Bu yalanlarınızın, hedef göstermenizin, beş para etmezliğinizin hesabını sormazsam namerdim.”

Şunu kabul ediyorum, Kasım ayının sonu gelmeden o haber yapılmış olduğu için, basın özgürlüğü açısından sorun olmasa da, Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp da, “Kasım’ı bekleyin derken kasdettiğim konuyu, Kasım ayı içinde açıklayacağım” deme ihtimalinde, bizi gazetecilik açısından ters köşe yapmış olurdu..

Biz biraz eceleci davranmış durumuna düşerdik..

Ama dün itibari ile..

Kasım ayı sonlandı..

O günden sonrasında, Kemal Bey’in bir açıklamasını duyduk mu?

Duymadık..

18 Ekim’deki açıklamasının devamı mahiyetinde, “Kasım’ı bekleyin demiştim, işte şimdi o açıklamayı yapıyorum” diyerek, bir beyanatını duyduk mu?

Hayır..

O zaman nedir bu?

“Kasım ayını bekleyin” diyen sen..

Bomba patladığında, olayı bu yönü ile haberleştirip, sosyal medyadaki tartışma kamuoyuna aktarıldığında Akit’i tehdit eden sen..

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.168 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.451 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 979 Okunma Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 1.815 Okunma Memnun musunuz, Saadetliler! 26 Nisan 2024 | 6.666 Okunma