Ali Karahasanoğlu Yeni Akit Gazetesi

Dilipak ile AK Parti arasındaki davaya Atatürkçü hakim girerse!

Abdurrahman Dilipak ağabeyin, bir yıl önce yazdığı İstanbul Sözleşmesi’ni eleştirdiği yazısını biliyorsunuz.Anayasa Mahkemesi kararlarında vardır. Yargıtay’ın onlarca yıllık...

14 Temmuz 2021 | 3.592 okunma

Abdurrahman Dilipak ağabeyin, bir yıl önce yazdığı İstanbul Sözleşmesi’ni eleştirdiği yazısını biliyorsunuz.

Anayasa Mahkemesi kararlarında vardır. 

Yargıtay’ın onlarca yıllık içtihadlarında yer alır..

AİHM içtihadlarında bile ayrıntıları ile anlatılır:

“Bir yazının değerlendirmesi yapılırken, bütünü dikkate alınır. Bir kelimeye takılınmaz. Bir cümleden hareketle, hüküm verilmez.”

Hatta, yargı içtihadlarına, aktardığım kadar net olarak geçmemiş olsa da, doktrinde kabul gören daha uç görüşler bile vardır..

“Tek bir yazının bütünlüğünü de geçin. Yazarın daha önceki yazıları, olaya bakış açısı, olayları yorumlayış şekli, amacı, herhangi bir şahsi menfaat gözetip gözetmediği”nin dahi, dikkate alınması gerektiğini hatırlatan ufuk açıcı görüşler bile vardır..

Abdurrahman Dilipak ağabeyin, “AK Parti içinde, partiyi ele geçirmek isteyen, aslında AK Parti’nin temel felsefesine sahip olmayan akepeliler var” demesi, bunları eleştirmesi, hangi AK Partiliyi üzer, incitir?

Üzmemesi, incitmemesi gerekir.

50 yıldır, bu tabana bilgelik yapan bir düşünce adamının sözlerinden, hiçbir AK Partilinin üzülmemesi, incinmemesi gerekir..

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İP’inden SP’sine, Prof’una.. Türkiye’ye özgü skandallar! 09 Mayıs 2024 | 33 Okunma DHKPC’yi-Deniz’i övenler, ‘aydınlar öldürüldü’ diyemez! 08 Mayıs 2024 | 1.133 Okunma Kariye’den Boğaziçi’ne, 28 Şubat’tan Deniz Gezmiş’e! 07 Mayıs 2024 | 2.147 Okunma Bu adam, Cumhurbaşkanı mı olacaktı? 06 Mayıs 2024 | 5.471 Okunma RSF: Gazetecileri yargılamayın, öldürün! 05 Mayıs 2024 | 586 Okunma